ČOVIĆ BLOKIRAO RAČUN ABA LIGE, REGIONALNO TAKMIČENJE U NIKAD VEĆEM PROBLEMU! Šta sada, ima li nade za…

    foto: Fotoilustracija/KK CZ
    Podeli
  • ČOVIĆ BLOKIRAO RAČUN ABA LIGE, REGIONALNO TAKMIČENJE U NIKAD VEĆEM PROBLEMU! Šta sada, ima li nade za…

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, koji je po važećim dokumentima potpredsednik ABA lige i jedan od ovlašćenih lica, blokirao je račun ABA lige.

Kako je Nova.rs prva javila, račun regionalnog takmičenja je u blokadu i to odmah posle mečeva prvog kola.

Nebojša Čović je od “Rajfaizen” banke u Zagrebu (mesto osnivanja ABA lige jtd) zatražio blokadu računa dok se ne reše pravno-svojinski odnosi u Ligi.

Uz prvog čoveka Zvezde, ovlašćena lica su još i Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost, kao i Mladen Veber, bivši potpredsednik Cedevite, kluba koji zvanično ne postoji.

Ceo problem na Jadranu je, između ostalog, i nastao oko prenosa udela vlasništva sa tri stara na tri aktuelna kluba.

O tome se glasalo na Skupštini 27. maja i jednoglasno je odlučeno da se vlasništvo sa Metalca, MZT i stare Cedevite, klubova koji se poslednje četiri sezone (2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20) nisu takmičila u najvišem rangu, prenese na Mornar, FMP i Cedevita Olimpiju.

Shodno tome, logičan preduslov da se račun ABA lige odblokira jeste da se uredi liga i sredi vlasnička struktura. U suprotnom, s obzirom na to da ABA liga snosi sve troškove odigravanja utakmica (sudije, smeštaj ekipa, i slično) može da se dovede u pitanje i samo takmičenje, odnosno da li će sve ekipe moći da podnesu pomenute troškove.

Nova.rs


Komentari