ON JE NAJVEĆI PROMAŠAJ ZVEZDE I PARTIZANA! Ovog košarkaša večiti nisu ŽELELI, a sada je NAJVEĆA ZVEZDA EVROPSKE KOŠARKE!

    Podeli
  • ON JE NAJVEĆI PROMAŠAJ ZVEZDE I PARTIZANA! Ovog košarkaša večiti nisu ŽELELI, a sada je NAJVEĆA ZVEZDA EVROPSKE KOŠARKE!

Imali su večiti rivali dost promašaja, ali ovaj im je zajednički i jedan od najvećih.

Da je pre petnaestak godina bilo malo više sluha i vizije na Malom Kalemegdanu i u Humskoj, najskuplji košarkaš Evrope Nikola Mirotić bi dobar deo svoje karijere proveo u dresu Crvene zvezde ili Partizana!

Superstar iz Barselone je, iako to sada zvuči neverovatno, čak bio i na probi u večitima, piše Kurir.

Poznati novinar Vladimir Stanković je u magazinu Koš otkrio kako je Mirotić kao veoma mlad košarkaš došao iz Podgorice u Beograd, odradio nekoliko treninga sa tadašnjim, ali i sadašnjim šefom struke Draganom Šakotom.

- Zvezda me nije htela. Bio sam u Beogradu, odradio nekoliko treninga sa Draganom Šakotom, koji je tada bio trener, rekli su mi da će se javiti, a nisu - ispričao je Nikola.

Ipak, Šakota je u Mirotiću prepoznao talenat, rekao to upravi ali jedna stvar predstavljala je problem.

- Rekao sam upravi kluba da mali pokazuje talenat, da ima sve predispozicije da bude odličan igrač i tu je moj deo posla bio završen. Kasnije sam čuo da menadžment kluba nije hteo da plati koliko je Jadran Vujačić tražio, i Mirotić nije došao u Zvezdu - rekao je Šakota.

Za crno-bele je čak i odigrao jedan meč!

- Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - otkrio je Mirotić.


Komentari