TRINKIJERI JASAN, PARTIZAN ĆE NA ZVEZDU UDARITI SVOM SNAGOM! Crno-beli neće kalkulisati bez obzira na meč protiv Virtusa u Evrokupu!

    foto: KK Partizan/Printskrin
    Podeli
  • TRINKIJERI JASAN, PARTIZAN ĆE NA ZVEZDU UDARITI SVOM SNAGOM! Crno-beli neće kalkulisati bez obzira na meč protiv Virtusa u Evrokupu!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da očekuje pravu i tešku utakmica 18. kola ABA lige protiv Crvene zvezde. Meč između košarkaša Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Ne mogu da pričam o derbiju, a da na sto ne stavim i Virtus, jer je specifična situacija. Dve velike utakmice, važne utakmice, u tri dana. U ta tri dana, putovanje, trening, taktička priprema... Obe utakmice su veoma važne i ne gledamo nikakvu kalkulaciju. Da se štedimo... To nije naš cilj i ne treba tako igrati ove utakmice jer onda pokazuješ neke slabosti. Na papiru bi se reklo da je ova utakmica važnija za Zvezdu nego za nas, ali se ja ne slažem sa time. Svaka utakmica, svaki bod, svaka akcija u ABA ligi je vazna za sve, za plej-of... Mi moramo igrati jako čvrsto", rekao je Trinkijeri novinarima pred trening u hali "Aleksandar Nikolić".

U prvom ovosezonskim derbiju u regionalnoj ligi slavio je Partizan, a Trinkijeri ističe da je u timu večitog rivala napravljeno dosta promena.

"Zvezda se mnogo promenila, dva nova igrača, vrlo iskusan trener. Panter i Štimac su očigledno doneli nešto novo. Zvezda za mene nije ekipa koja je izgubila tri poslednje utakmice u Evroligi u ovom teškom formatu. Oni su za mene ekipa koja je dobila Armani i koja je dobila Asvel nakon što su imali minus 20. Očekujem pravu utakmicu, protiv teškog, teškog protivnika", poručio je Trinkijeri.

Kapiten crno-belih Novica Veličković ističe da će nejgov tim pokušati da iz derbija izađe kao pobednik.

"Da se ne ponavaljam sto puta, derbi je utakmica gde nema favorita. Možda blagi deo prebacimo na njih jer su domaćini, ali nijedan derbi do sada koji sam igrao nije bio isti. Očekuje nas teška utakmica, jedan težak period za nas je u toku. Darušafaka, Zvezda, Virtus, Budućnost... Imali smo vremena od srede da se regenerišemo i pripremimo, ali ne znači mnogo ni to što su oni igrali u petak. Gledaćemo da pružimo što bolju partiju i da iz meča izađemo kao pobednici. Derbi je priča ove zemlje i ovog grada i nama puno znači u borbi za prvo mesto pred plej-of", istakao je Veličković.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tanjug/Teleks.info


Komentari