ZVEZDA IMA DRUGU MEČ LOPTU, ALI... ZA POBEDU VIŠE NE SME DA MAŠI TROJKE, KUZMIĆ I DAVIDOVAC DA SE PROBUDE... Mnogo šta zavisi i od Voldena!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA IMA DRUGU MEČ LOPTU, ALI... ZA POBEDU VIŠE NE SME DA MAŠI TROJKE, KUZMIĆ I DAVIDOVAC DA SE PROBUDE... Mnogo šta zavisi i od Voldena!

Zvezda ima drugu meč loptu. Pred crveno-belima je novi duel u Podgorici, protiv Budućnosti (20:30), u finalnoj seriji ABA lige.

Šta je crveno-belima potrebno da pobede u “Morači” i stignu do novog prstena u regionalnom takmičenju?

1. Bolji šut za tri poena

U prva tri meča šutirali su 5/26 (19,2%), 4/22 (18,2%) i 6/27 (22.2%). Jasno je da je to najveća falinka u, inače bespoštednoj, igri crveno-belih. U ovom segmentu najviše su podbacili Džordan Lojd (2/17) i Marko Simonović (0/7). Ako njih dvojica sada podese nišanske sprave, biće olakšan put Zvezde do titule.

2. Volden

Nije bilo ni očekivano da posle pauze, zbog problema s leđima, bude onaj pravi već na prvom meču posle povrede. U odbrani je pravio neke nepotrebne faulove, pa je zbog pet ličnih grešaka igrao tek nešto manje od sedam minuta. Zna se doro koliko je on bitan za igru tima s Malog Kalemegdana. Ako večeras bude bio na nivou doskorašnjih igara, Zvezdine šanse će da porastu. Pitanje je, međutim, da li je pauza ostavila malo veći trag na njemu.

3. Kuzmić

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić dobro je je odigrao prvi meč finalne serije, u odbrani najpre. Međutim, “nije ga bilo” u preostala dva duela. Sav teret pao je na leđa Lendrija Noka. Istina, Kamerunac je odigrao odlično, pokazao da na njega može ozbiljno da se računa i u sledećoj sezoni. Fizički je dominantan, može čak da se uspešno nosi i sa snažnim Ridom ispod koša, ali mora da ima predah. Ne može da igra kvalitetno svih 40 minuta. Niko to ne može. Taj period dok je on na klupi morao bi da iskoristi Kuzmić. Još je na “čekanju”.

4. Odbrana na bekovima Budućnosti

Da je Zvezda pobedila u trećem meču junak pobede bi bio Branko Lazić. Kapiten igra bolje otkako je došao Radonjić, a u ovoj finalnoj seriji – fantastično. U odbrani je pozpuno zaustavio bekove Podgoričana, Ivanovića i Kobsa. Ima li u njemu “benzina” da i četvrti put to učini? To koliko će Zvezda da bude blizu trijumfa umnogome će da zavisi upravo od igre Branka Lazića.

5. Davidovac

On je često iks faktor Zvezde. U prvom meču odličan, u drugom dobar, ali u trećem ispod njegovog nivoa. Jasno je da ovu seriju moraju da izvuku domaći igrači, Dobrić i Davidovac, pre svega. Ako bude efikasniji nego u trećem meču, Zvezda bi mogla da bude blizu trijumfa.

Neki bi rekli da umnogome pobednik zavisi od suđenja… Pukl, Nikolić i Petek su dobre sudije.

Maxbetsport/D. P.

Komentari