BRAVO OBRADOVIĆU, TAKO SE IGRA KOŠARKA! Zvezda odučila od igre Baskoniju! Neverovatna pobeda, osećaj je kao da smo osvojili trofej!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • BRAVO OBRADOVIĆU, TAKO SE IGRA KOŠARKA! Zvezda odučila od igre Baskoniju! Neverovatna pobeda, osećaj je kao da smo osvojili trofej!

Trener košarkaša Zvezde vidno zadovoljan je izašao na konferenciju za novinare. Pomalo uzbuđen zbog debija na domaćem terenu i fantastične pobede nad Baskonijom istakao je da je ovo bila neverovatna pobeda i da mu je žao što nije bilo navijača na tribinama.

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Baskoniju sa 90:73, a trener Obradović je istakao da je ključ bio u jakoj odbrani i preciznom

"Neverovatna pobeda, poseban mi je osećaj, kao da smo osvojili trofej. Nažalost, navijači nisu bili tu i zbog toga najviše žalim. Igramo za njih, imamo armiju navijača uz sebe i šteta što smo pobedili u ovoj divnoj utakmici bez njih", rekao je Saša Obradović.

"Odigrali smo jaku odbranu, samo je problem bio njihov napadački skok koji smo u međuvremenu rešili. Svih 40 minuta imali smo kontrolu. Izdominirali smo u svim segmentima, možda smo na kraju samo dali šuteve Gidraitisu koji je najbolji šuter i to ne bi trebalo da se događa. Pohvalio bih doprinos cele ekipe, svako ko je ušao sa klupe dao je određeni doprinos i zato je takva slika bila na kraju".

"U prvoj utakmici (protiv Fenera) nismo bili strpljivi i hteli smo da odmah rešavamo stvari. Za to obično budeš kažnjen. Nadam se da smo iz ove utakmice naučili kako da igramo".

Crveno-bele pred novi izazov u Evroligi očekuje u nedelju duel sa Borcem u Čačku.

"Bitno je da imamo svakog igrača uključenog. Čačak je utakmica koja je vrlo opasna, videli ste kako su igrali protiv Partizana, a opet potrebno je da se rasporede minuti da bismo igrali u kontinuitetu i pobeđivali u kontinuitetu."

Zvezdi novi centar Emanuel Lojd još nije zauzeo svoju poziciju u timu, bio je sa ekipom ali je sedeo kraj terena sa maskom na licu.

"Zavisi od pregleda kad će da se priključi. S obzirom na to da smo sarađivali, međusobno se odlično poznajemo. Što se tiče našeg privatnog odnosa, ostao je dobar i sve vreme se čujemo, za njega neće biti problem što se tiče sistema i filozofije igre koju ja volim. On to razume, nešto može, nešto ne može, ali znamo njegove kvalitete i probaćemo da ga iskoristimo najbolje", zaključio je Obradović.


Komentari