BOŠA SE OPROSTIO OD SVOG ČEČURA: OTIŠAO JE NAJBOLJI MEĐU NAMA! Bez svih sam mogao, ali bez njega nisam! ON JE BIO RODMAN MNOGO PRE RODMANA!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • BOŠA SE OPROSTIO OD SVOG ČEČURA: OTIŠAO JE NAJBOLJI MEĐU NAMA! Bez svih sam mogao, ali bez njega nisam! ON JE BIO RODMAN MNOGO PRE RODMANA!

Zdravko Čečur legendarni košarkaš sarajevske Bosne koji je u nedelju preminuo u 72. godini života sahranjen je na groblju u Vrpolju kod Trebinja.

Jedan od mnogih kojima je njegov odlazak teško pao je trener šampionske generacije Bosne Bogdan Boša Tanjević koji je trenutno u Trstu u karantinu zbog pandemije virusa korona.

- Šta reći o Čeči? Otišao je najbolji među nama. Bez njega nisam smeo izaći na utakmicu, mogao sam bez svakoga, ali ne i bez Čečura", rekao je Tanjević i dodao:

- Čečur je meni bio osnovni i glavni centar. Imao je ono nešto što bi i danas moglo da prođe u svetskoj košarci. To su ekstremna brzina i hrabrost. Čečur je imao ogroman problem prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Mislim da je imao procenat ispod 50 posto, ali je bio srčan i da sam mu dao nož, ubio bi se kada promaši slobodno bacanje. Ima ona čuvena fotografija presecanja lopte Denisa Rodmana paralelno sa parketom. Takav je bio moj Čečo. Da bi presekao loptu, letio je kao golman deset metara. Imao je neverovatan karakter - prisetio se Tanjević.

SD

Komentari