NEEE, SAMO TO NE! SRBIJA IZGUBILA BOGDANOVIĆA ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE?! Svi se nadamo da će Bogi biti spreman do juna!

    foto: KSS/FIBA
    Podeli
  • NEEE, SAMO TO NE! SRBIJA IZGUBILA BOGDANOVIĆA ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE?! Svi se nadamo da će Bogi biti spreman do juna!

Turbulentne kvalifikacije za naredni Evrobasket, i isto takva sezona u Fenerbahčeu dovoljni su za glavobolju kod selektora Igora Kokoškova, a da stvar bude još gora iz Amerike stiže vest o možda i težoj povredi Bogdana Bogdanovića. Za sada nema detaljnih informacija o ozbiljnosti povrede, ali strepnja oko eventulne duže pauze postoji a olimpijske kvalifikacije u Beogradu i nisu tako daleko.

Srpski bek šuter, koji je letos posle puno peripetija i nesupelog trejda u Milvoki stigao u redove Atlanta hoksa, nakon promenljivih partija u novom klubu na početku nove sezone noćas je doživeo nezgodnu povredu kolena.

Sve se dogodilo u drugoj četvrtini meča u Šarlotu koji su njegovi saigrači kasnije i izgubili (do trenutka povrede bili su u prednosti).

Nakon jednog prodora na samoj sredini terena, Bogdan se sapleo o svoju nogu i vrlo neugodno se prizemljio.

Odmah je i po bolnom izrazu lica srpskog košarkaša bilo jasno da je nije reč o običnom padu.

Uz pomoć igrača i članova stručnog štaba Bogdanović je napustio teren, a posle utakmice trener Atlante Lojd Pirs otkrio je da Bogija verovatno očekuje duža pauza.

"Moramo da sačekamo više informacija o Bogiju, ali verovatno gledamo u još jednog igrača koji će duže vreme biti van terena", poručio je strateg Hoksa.

Osim što je pitanje kada će se vratiti na teren i pomoći timu u već projektovanom ulasku u plej-of, ono što ljubitelje košarke u Srbiji i već pomenutog selektora Kokoškova može da plaši je eventualna duža pauza i isti takav oporavak Bogdanovića koji bi ugrozio i njegov nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Kvalifikacioni turnir je na programu u Beogradu krajem juna, a prvi meč "orlovi" u Areni igraju 29. juna protiv Dominikanske Republike.

Do tog meča ima još puno vremena i ostaje ipak nada da će se najbolji strelac i član idealne petorke prošlog Fiba Svetskog prvenstva u Kini mnogo pre toga vratiti na teren, i pomoći i "jastrebovima" i "orlovima" u letu do željenih ciljeva.

RTS

Komentari