ZVEZDA ČERUPA FMP, NAJMANJE TROJICA PRELAZE NA MALI KALEMEGDAN! Za skupe Amere neće biti para, ŠTO MOŽDA I NIJE LOŠE!

    foto: ABA/KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA ČERUPA FMP, NAJMANJE TROJICA PRELAZE NA MALI KALEMEGDAN! Za skupe Amere neće biti para, ŠTO MOŽDA I NIJE LOŠE!

Šta će da bude sa sezonom 2019/20? Niko živ ne zna i ne može da tvrdi. Međutim, koliko god trajala pandemija koronavirusa jasno je da će da se igra sledeća sezona. I klubovi već imaju planove oko dovođenja igrača, ili zadržavanja nekih iz postojećeg kadra.

Koga bi mogla da dovede Zvezda iz FMP bavio se portal Maxbetsport. Njihovu analizu prenosimo u celini!

Sigurno je da će i u ovom prelaznom roku da dođe do “razmene” između Crvene zvezde i FMP. Baš kao što su Filip Čović i Ognjen Kuzmić otišli u Železnik u prvoj polovini februara. Na leto treba očekivati dolazak nekih iz redova “pantera”.

Po onome što su pokazali u ovoj prekinutoj sezoni kandidaturu za dolazak na Mali Kalemegdan istakli su visoki igrači Stefan Đorđević (21), Duop Ret (23) i bek Aleksa Radanov (22).

Imaće Zvezda problem s visokim igračima, pošto se očekuje da će Perperoglu da završi karijeru ili vrati se u Grčku, klub da napusti Džejms Gist (iako ima još godinu dana ugovor), a novi inostrani angažman trebalo bi da potraži i Vladimir Štimac.

Boriša Simanić nije na izlaznim vratima, ali ove sezone nije bio onaj faktor u igri koji se od njega očekivao (ostaje pitanje ko je tu više kriv, igrač, ili trener, ali učinak je loš, svakako). Uz to Simanić je pokazao da retko koju “četvorku” može da odbrani. Iz Astane bi trebalo da se vrati Dušan Ristić, ali to ne znači da i on neće da bude prodat posle uspešne sezone u VTB ligi.

Dakle, u vreme posle koronavirusa, kad će mnogi klubovi da vidaju rane prouzrokovane finansijskim gubicima, primamljiva će da budu jeftina, a dobra rešenja. Bar za klubove ranga Crvene zvezde… U tu grupu igrača spadaju upravo Đorđević, Ret i Radanov.

Ret (visok 210 cm) je u proseku igrao oko 23 minuta i beležio 11,7 poena i 4,65 skokova. Najbolju partiju pružio je protiv slabašne Mege (23 poena, pet skokova), a odličan je bio i protiv Olimpije (20p, osam skokova).

Statistika Đorđevića (207 cm) je nešto bolja. Na 19 utakmica je u proseku igrao 20 minuta, a ostavario je 12,9 poena i 5,5 skokova.

Domaći bekovi su definitivno problem srpske košarke, a jedan od onih koji bi trebalo da se istrpi je upravo Aleksa Radanov. Skupa je varijanta da ti se na pleju menjaju tri Amerikanca Braun, Dženskins i Beron, a od sledeće sezone verovatno u dresu Zvezde neće da budu ni Braun ni Beron. Na mnogim mečevima “pantera” Radanov je bio najbolji igrač. U proseku je na terenu provodio 26,2 minuta, a beležio 11 poena i 2,5 asistencija.


Komentari