BJELICA PROFESORSKI, KARI SRUŠIO ALENA! Ratnici nadigrali Njujork u meču za istoriju NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BJELICA PROFESORSKI, KARI SRUŠIO ALENA! Ratnici nadigrali Njujork u meču za istoriju NBA!

Košarkaši Golden stejta nadigrali su Njujork sa 105:96 na gostovanju uz novu odličnu igru Stefa Karija koji je postao najbolji šuter svih vremena. Nemanja Bjelica odličnom igrom dao doprinos pobedi.

Njujork je na svom terenu uspeo da pruži ravnopravan otpor samo tokom prvog poluvremena i da na odmor odu i sa jednim košem prednosti.

Predvođeni Stefom Karijem „Ratnici" su u trećoj četvrtini pojačali tempo i prelomili meč u svoju korist da bi potom održali prednost do konačne pobede.

Kari je nastavio sa sjajnim igrama, a na ovom meču se i zvanično upisao u istoriju jer je novim pogotcima za tri poena oborio dosadašnji rekord Reja Alena, najboljeg trojkaša u istoriji NBA lige sa 2.973 pogođene trojke.

Sef Kari je rekord nadmašio za tri pogotka više ali je interesantno da je do rekorda došao kroz gotovo polovinu manje utakmica od dosadašnjeg rekordera.

Dok je Alenu za rekord trebalo 1.300 NBA utakmica, Stef je do istorije stigao za samo 789 mečeva.

Ovaj meč je završio kao najefikasniji igrač pobedničkog tima sa 22 postignuta poena uz po tri skoka i asistencije, a odlično su ga pretili Pol sa 19 i Vigins sa 18 poena.

Nemanja Bjelica je bio dvostruko kraće u igri od njih, nešto manje od 17 minuta, ali je imao učinak od 14 poena uz po 4 skoka i asistencije.

Najefikasniji igrač meča bio je Julijus Rendl iz tima Njujorka sa 31 postignutim poenom ali im je to slaba uteha.

U prvoj sinoć odigranoj utakmici Bruklin je na svom terenu nadigrao Toronto sa 131:129 u neizvesnoj završnici produžetka.

Pobednički tim je novim tripl dablom predvodio Kevin Durant koji je meč završio sa 34 poena uz 13 skokova i 11 asistencija.

I poslednji sinoćni meč završen je posle produžetla a pobedu je slavio Finiks nadigravši Portland sa 111:107 na gostujućem terenu.

Predvodio ih je Deandre Ajton sa 28 poena, a najefikasniji je bio Demijan Lilard iz poraženog Portlanda sa 31 postignutim poenom.

Sinoćne NBA utakmice:

Bruklin - Toronto 131:129 posle produžetka

Njujork - Golden stejt 96:105

Portland - Finiks 107:111 posle produžetka

RTS

Komentari