BOGDAN ZATRPAO KOŠ ČIKAGA, NA TERENU BIO I BOBI! Top igre i ostalih "jugovića" u NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOGDAN ZATRPAO KOŠ ČIKAGA, NA TERENU BIO I BOBI! Top igre i ostalih "jugovića" u NBA!

Košarkaši Čikaga nadigrali su Atlantu sa 130:118 na gostovanju predvođeni Zek Levinom i Damarom Derozanom. Na drugoj strani domaćinima nije mnogo pomogla ni odlična igra Kema Rediša, Bogdana Bogdanovića i Tre Janga koji je tek izašao iz kovid protokola. Na gostujućem terenu slavila je i Juta protiv San Antonija sa 110:104 opravdavši ulogu favorita u ovom meču.

Atlanta je u Džordžiji dobro počela meč i održavala prednost tokom prvog poluvremena ali su Bulsi u nastavku uspeli na pojačaju pritisak, načine preokret i dođu do četvrte pobede u nizu.

U efikasnosti su ih predvodili Levin i Derozan nastavivši seriju odličnih igara a odlično ig je pratio crnogorski internacionalac Nikola Vučević.

Damar Derozan je bio najefikasniji igrač meča uz dvostruki dvocifren učinak sa 35 postignutih poena uz deset asistencija i pet skokova a Zek Levin ga je pratio sa 30 poena uz 9 asistencija i četiri skoka.

Odličnu podrški su imali i od ostalog tima u kome se izdvajao Nikola Vučević koji je ubacio 24 poena uz 17 skokova i 6 asistencija.

I tim Atlante je imao dobru efikasnost ali je to bilo nedovoljno da se zaustave za igru raspoloženi gosti.

Tim su predvodili mladi Kem Rediš i Tre Jang uz podršku Bogdana Bogdanovića.

Mladi Rediš je nastavio seriju odličnih igara i meč završio sa 33 poena uz 4 skoka, a Tre Jang se uspešno vratio u igru posle pauze zbog kovid protokola i meč završio sa 29 poena uz 9 asistencija.

Odlično ih je pratio i Bogdan Bogdanović sa 20 poena uz 4skoka i 3 asistencije ali je sve to bilo nedovoljno da se zaustave raspoloženi Bulsi.

Priliku za revanš Atlanta će imati već za dva dana na gostovanju u Čikagu čime Atalanta počinje seriju od šest gostovanja.

Na gostujućem terenu slavila je i Juta protiv San Antonija sa 110:104 i odličnom timskom igrom nastavila niz od četiri pobede.

Čak šest igrača Jute imalo je dvocifren šuterski učinak a predvodio ih je Džordan Klarkson kao najefikasniji igrač meča sa 23 poena uz 8 skokova i 5 asistencija.

Odlićno su ga pratili Rudi Gober, uz dvostruki dvocifren učinak sa 16 poena i 13 skokova, Bojan Bogdanović sa 19, Australijanac Džo Ingls sa 17, Hasan Vajtsajd sa 13 i Majkl Konli sa 12 poena.

U poraženom San Antoniju Derik Vajt je bio najefikasniji sa 21 poenom a pratio ga je Dag Mekdermot sa 17 postignutih poena.

U poslednjim simoćnim mečecima Bruklin je ubedljivo nadigrao LA Kliperse sa 124:108 uz novu sjanu igru i efikasnost Džejmsa Hardena kome je malo nedostajalo da ostvati novi trostruki dvocifren učinak.

Boban Marjanović je u igri bio manje od tri minuta i simbolično doprineo pobedi Dalasa nad Portlandom sa 132:117.

NBA mečevi:

Šarlot - Hjuston 123:99

Atlanta - Čikago 118:130

Minesota - Boston 108:103

San Antonio - Juta 104:110

Finiks - Memfis 113:114

Portland - Dalas 117:132

LA Klipers - Bruklin 108:124

RTS

Komentari