JOKIĆEV TEROR U NBA - KAKO OVO USPEVA IZ MEČA U MEČ?! Nikola piše istoriju košarke...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆEV TEROR U NBA - KAKO OVO USPEVA IZ MEČA U MEČ?! Nikola piše istoriju košarke...

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da pomera granice u NBA ligi i zabeležio 16. tripl-dabl ove sezone. Jokić je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi Denvera nad Sakramentom 115:110, upisavši 73. tripl-dabl u karijeri i sve je bliži ispisivanju novih stranica istorije.

Aktuelni MVP regularnog dela sezone je u susretu sa Sakramentom na terenu proveo nešto više od 34 minuta i za to vreme postigao 18 poena (6/16 iz igre, 0/5 trojke), uz 10 skokova i 11 asistencija.

Jokić ponovo prelomio utakmicu u samoj završnici

Jokić nije imao dobro šutersko veče, procenti su mu bili niži nego inače, ali mu to nije smetalo da ponovo bude dvocifren u tri statističke kategorije.

Ostvario je 73. tripl-dabl u karijeri i sada ima samo pet manje od legendarnog Vilta Čemberlena, koji zauzima šestu poziciju na večnoj listi.

Kada ga bude prestigao, Nikola će biti najuspešniji centar svih vremena po ovom parametru.

Momak iz Sombora je ponovo rešio utakmicu u poslednjem minutu, pošto je prvo napravio blok i omogućio Morisu pogodak za tri poena, a onda i pod svojim obručem odigrao sjajnu odbranu kod rezultata 113:110 i sprečio Sabonisa da poentira.

Jedna od sjajnih asistencija Jokića protiv Sakramenta

Potom je sigurno realizovao slobodna bacanja i Nagetsi su ostvarili peti uzastopni trijumf, a još jedan važan u utakmici koju je obeležila "rezultatska klackalica".

Pored Jokića, istakli su se Eron Gordon sa 23 poena i devet skokova, kao i spomenuti Moris sa 21 poenom.

Na drugoj strani, Diaron Foks je upisao dabl-dabl sa 26 poena i 12 uspešnih dodavanja, dok je Herison Barns postigao dva poena manje.

Ekipa Majka Melouna sigurno čuva šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 35 pobeda i 25 poraza, dok su Kingsi 13. sa učinkom 22-40.

RTS

Komentari