MOŽE IM SE, AMERI TRAŽE PROMENU PRAVILA O PRIJAVI IGRAČA ZA OI! Istina, traže iste uslove i za sve ostale, SRBIJI OVO ODGOVARA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOŽE IM SE, AMERI TRAŽE PROMENU PRAVILA O PRIJAVI IGRAČA ZA OI! Istina, traže iste uslove i za sve ostale, SRBIJI OVO ODGOVARA!

Američki košarkaški savez zatražio je od Međunarodnog olimpijskog komiteta i Fibe da promene pravila o registraciji igrača za olimpijski turnir.

Džeri Kolanđelo, glavni čovek američke košarke, zatražio je od MOK-a i Fibe da promene pravila o registraciji igrača za olimpijski turnir, pošto se sezona u NBA završava samo tri dana pre nego što bi Amerikanci trebalo da odigraju prvi meč u Tokiju.

"Ovo nisu normalna vremena. Prijavljivanje ekipa do određenog datuma nema smisla. Tražimo fleksibilnost, kako bismo mogli kasno da izvršimo promene u timu i kako bi na terenu bili najbolji igrači. To se ne odnosi samo na nas, već i na druge reprezentacije", rekao je Kolanđelo.

Obično se ekipe za olimpijski turnir prijavljuju tri nedelje pre početka Igara, ali Amerikanci žele da prijave tim kasnije, kao i da se omogući pojedincima da dođu na turnir posle njegovog početka.

Selektor američkog tima Greg Popović mogao bi da ima velikih problema prilikom sastavljanja ekipe, pošto su svoje učešće na olimpijskom turniru najavili najbolji američki košarkaši.

Ipak, NBA sezona završava se kasno i veliko je pitanje da li bi pojedini igrači, koji stignu do samog finala, fizički i psihićki bili u stanju da igraju za reprezentaciju.

Dodajmo i vest da američki savez planira organizovanje predolimpijskog pripremnog "balona" zajedno sa selekcijama Španije i Australije. Mesto održavanja biće Las Vegas.

RTS


Komentari