NIKOLA, ŠTA SAD! MORAĆE DA IGRA I PLEJA I BEKA I CENTRA I... MA SVE! Denver mora izmisliti zamenu za Mareja - U PROTIVNOM "PIŠI KUĆI PROPALO"!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NIKOLA, ŠTA SAD! MORAĆE DA IGRA I PLEJA I BEKA I CENTRA I... MA SVE! Denver mora izmisliti zamenu za Mareja - U PROTIVNOM "PIŠI KUĆI PROPALO"!

Pred srpskim košarkašem najveći izazov u karijeri, održati formu celog tima! Kraj sezone za Džamala Mareja verovatno je najgora vest koju je Nikola Jokić mogao da čuje. Bez njega u timu Denver nije kandidat za titulu u NBA ligi, a ovaj događaj bi mogao da utiče i na MVP trku.

Jokić će sada morati da bude sve na terenu za tim iz Kolorada, ali šanse da se do kraja sezone upisuju velike pobede svedene su na minimum. Situacija nimalo nije dobra, a podsećamo da se Džamal povredio u samom finišu meča.

Iako su svi stručnjaci složni u oceni da je Nikola Jokić najbolji igrač lige, nije često bila praksa da MVP titulu dobija igrač čiji tim nije dominirao. Da bi se Nikoli Jokiću šanse uvećale, potrebno je da kompletan tim igra dobro i izbori što bolju poziciju pred plej-of.

A situacija u igračkom kadru uopšte nije sjajna...

Što se tiče organizacije igre tima iz Kolorada, ako isključimo njihovog najboljeg plejmejkera Nikolu Jokića, knjiga spada na dva slova. Montej Moris i Fakundo Kampaco moraće da iznesu ogroman teret do kraja sezone!

Moris je još 2017. godine izabran kao 51. pik na draftu i od tada je u Denveru. Ove sezone ima najveću minutažu u karijeri, pošto igra preko 26 minuta u proseku, a to vraća i ulogom u timu. Prosečno ubacuje 10,4 poena, asistira 3,3 puta i hvata 2,2 skoka po meču. Za igrača koji ''popunjava'' roster - odlično!

Fakundo Kampacostigao je iz Real Madrida kao iskusan košarkaš i reprezentativac Argentine, a nakon početnog perioda privikavanja na NBA ligu našao je svoju ulogu. Ističe se dobrom odbranom, košarku shvata na ''evropski'' način, pa fenomenalno funkcioniše kada je na parketu istovremeno kad i Jokić.

To bi mogla da bude glavna napadačka snaga Denvera u predstojećem periodu, ali pitanje je koliko će takav tandem nadokanditi Marejev izostanak.

Ono što će najviše faliti Denveru nije organizacija igre. Da bi tim pobeđđivao, neko će morati da postiže poene. Džamal Marej prosečno je ubacivao preko 20 ove sezone. Denver Nagetsi gubitkom Džamala Mareja izgubili su plejmejkera, beka koji ima šuteve u rukama i najboljeg poentera.

Džamal je uspevao sebi da kreira situacije za šut, što ostali bekovi u timu nisu uvek sposobni da rade.

Denver Nagetsi mogu da računaju i na nedavno pristiglog Šeka Herisona, koji se još nije dokazao i Markusa Hauarda, koji nema pravu ulogu u timu. Da li će Nikola do kraja sezone morati da igra i na mestu plejmejkera, ostaje da se vidi...

Pre samo dvadesetak dana tim iz Kolorada trejdovao je ''kombo beka'' Gerija Herisa u Orlando, u zamenu za Arona Gordona i Gerija Klarka. Jedan od Nikolinih najboljih prijatelja otišao je posle šest godina... Do sinoć, to je delovalo kao fenomanalan trejd jer se Gordon lako uklopio. Danas bi Heris možda bio potrebniji!

Mondo

Komentari