ŠOK! DONČIĆ SMESTIO OTKAZ TRENERU DALASA! Luka nije mogao da oćuti kako Karlajl tretira košarkaše... MORA DA SE ZNA KO JE KO!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠOK! DONČIĆ SMESTIO OTKAZ TRENERU DALASA! Luka nije mogao da oćuti kako Karlajl tretira košarkaše... MORA DA SE ZNA KO JE KO!

Posle trinaest sezona u Dalas Meveriksima, prošlog leta je trener Rik Karlajl napustio tim na iznenađenje mnogih, a ESPN navodi da se Luki Dončiću nije dopadalo to kako Karlajl postupa sa drugim igračima.

Dončić i Denis Smit junior trebalo je da budu ubitačni tandem Mevsa, čak su se sprijatelji i van terena, ali Karlajl nije verovao u Smita, tj. nije verovao da svojim karakteristikama (voli da drži loptu, da troši mnogo lopti) može da se uklopi uz Dončića.

„Karlajl je sumnjao da Smit može da bude produktivan starter u NBA, želeo je da Mevsi draftuju Donovana Mičela, i postao je potpuno nezainteresovan za Smita sredinom njegove ruki sezone. Sedam meseci kasnije, Smit je trejdovan u Njujork Nikse“, navodi se u tekstu novinara Tima Mekmejhona i dodaje se:

„Više igrača bilo je šokirano kada je na jednom sastanku Karlajl optužio Smita da je ljubomoran na Dončića. Igrači su smatrali da je to izuzetno nepošteno prema Smitu, koji nije igrao dobro, ali se svojski trudio da se uklopi s Dončićem na terenu“.

Dončić nije želeo da govori tim povodom za ESPN, a u tekstu se navodi da Luka nikada nije tražio smenu trenera.

„Nije stvar u tome kako je Rik treirao Luku. Luka je mrzeo to kako se Rik odnosio prema drugim ljudima“, rekao je anonimno jedan igrač iz tima Dalasa u sezoni 2018/2019.

Kako se navodi, Karlajl je znao da bude agresivan prema drugima, posebno se ističe njegovo nepoštovanje prema Salahu Mežriju, kojeg je Dončić percipirao kao starijeg brata i s kojim je prethodno igrao u Real Madridu. To se dogodilo pre nego što je Luka draftovan, ali upućeni navode da to nije jedini put da je Karlajl loše tretirao ljude oko sebe.

Karlajl nije uspeo ni da popravi odnos Porzingisa i Dončića, a kako se navodi, Slovenac je više puta dovodio autoritet trenera u pitanje.

„Ko je glavni – ti ili Bob“, rekao je Dončić treneru u jednoj utakmici na početku prošle sezone. To se odnosilo na Haralbosa Boba Vulgarisa, tada direktora kvantitativnog istraživanja u Mevsima, za kojeg su mnogi igrači verovali da određuje postave i rotacije za Karlajla. Kako se navodi, Karlajl je uvek imao poslednju reč, ali se dosta oslanjao na Vulgarisovu analitiku.

Trener Karlajl želeo je da poseti Dončića na pripremama reprezentacije, ali su ti planovi otkazani na Lukin zahtev.

Posle toga je Karlajl želeo da razgovara s vlasnikom Markom Kjubanom o produžetku saradnje, ali Kjuban to nije želeo, što je Karlajl shvatio kao znak da treba da ode. To je i učinio.

„Čovek nikada ne želi da ostane duže nego što je dobrodošao. Osećao sam da je pravo vreme“, rekao je letos Karlajl, sada trener Indijana Pejsersa.

Sada je trener Mevsa Džejson Kid, a Dalas je trenutno sedmi na zapadu sa skorom 14-13.

SK

Komentari