RUKOMETAŠI KAO "ZAPETE PUŠKE", JEDVA ČEKAJU POČETAK EP! Ukrajina je prva, a onda Hrvati, pa Francuzi! IDEMO MOMCI!

    foto: RSS/Printskrin
    Podeli
  • RUKOMETAŠI KAO "ZAPETE PUŠKE", JEDVA ČEKAJU POČETAK EP! Ukrajina je prva, a onda Hrvati, pa Francuzi! IDEMO MOMCI!

Orlovi polako grade formu za EP od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rukometaši vredno rade u SC FSS u Staroj Pazovi, a jedan od najboljih, levo krilo Vanja Ilić, poručuje da nije vreme za velike reči, obećanja. Uzdanica Srbije smatra da moraju da idu korak po korak.

- S nestrpljenjem očekujemo da počne EP. Kod svih igrača oseća se pozitivna trema, mislim da se sada očekuje najviše od nas, bar od kada sam ja u reprezentaciji. Ipak, moramo da idemo korak po korak, da ne stvaramo veliku tenziju - ističe za sajt RSS Vanja Ilić.

Izabranici Tonija Đerone su u grupi u Segedinu, gde 13. igraju sa Ukrajinom, 15. sa Hrvatskom, a 17. januara sa Francuskom. Prve dve selekcije idu u drugu fazu.

- Trenutno ne osećamo pritisak, trudimo se da sve bude normalno, da nema pompeznih izjava da idemo na medalju. Naravno da bismo svi voleli što bolji rezultat, ali mislim da je nezahvalno pričati bilo šta u tom smislu i da treba da idemo utakmicu po utakmicu, spremamo se prvo za Ukrajinu, ne razmišljamo trenutno o Hrvatskoj i Francuskoj. Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici i tako bi trebalo da ostane do kraja - podvlači Ilić.

Vanja naglašava da se sada pripremaju samo za Ukrajinu, jer je, kao i na svakom prvenstvu, start najvažniji.

- Što se Ukrajine tiče, dosta sam pričao i sa saigračem Onufrijenkom, koji igra sa mnom u Šartru. Promenili su trenere, čini mi se dva puta u mesec dana, pa mislim da ni oni sami ne znaju u kom će sastavu doći na takmičenje. Isto tako sam razgovarao sa selektorom Đeronom, on je uveliko pripremio nekoliko utakmica Ukrajine, tako da mislim da imamo materijala da ih dobro upoznamo - kaže Ilić.

Novosti

Komentari