A, VI MU I DALJE ZVIŽDITE! TUTOSPORT ZAHVALIO NOVAKU: NA SRPSKOM TI KAŽEMO - NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI! Nole nije hteo da objavi šta je učinio, ali...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • A, VI MU I DALJE ZVIŽDITE! TUTOSPORT ZAHVALIO NOVAKU: NA SRPSKOM TI KAŽEMO - NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI! Nole nije hteo da objavi šta je učinio, ali...

Ugledni italijanski list "Tutosport" zahvalio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je pre nekoliko dana uplatio veliku donaciju za bolnicu u Bergamu, gradu koji je najviše pogođen koronavirusom.

Novakov gest oduševio je glavnog urednika Ksavijera Jakobelija, rodom iz Bergama, koji u autorskom tekstu sa naslovom "Nole, Italija na srpskom" odaje priznanje najboljem teniseru sveta.

"Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Đoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu, od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u Sanremu, kada je pevao 'Obećanu zemlju', odajući počast našoj zemlji", piše Jakobeli.

Šampion sa srcem od zlata - o Novaku tako pišu italijanske novine, od Republike, do Korijere dela sera. Napominju da je u potpunoj tišini učinio predivan gest, što svedoči o njemu kao čoveku.

Njegova donacija će poslužiti za kupovinu maski, zaštitnih naočara, kaciga, respiratora, a i da se opremi šok soba na intenzivnoj terapiji u bolnici u Trevilju.

On je podsetio da je Novak, zajedno sa suprugom Jelenom, Srbiji donirao milion evra kroz fondaciju za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

"Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Ko to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka, nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom reći 'Nole, hvala od srca... Nikada ovo nećemo zaboraviti'", ističe se u tekstu koji je kompletno objavljen na naslovnoj strani.

"O Novaku Đokoviću, šampionu i velikom čoveku"

Jedan od najpoznatijih teniskih novinara na svetu Italijan Ubaldo Skanagata, poznat po čuvenom "Not too baad", napisao je autorski tekst o srpskom asu.

Na svom portalu "Ubi tenis" napisao je tekst sa naslovom "O Novaku Đokoviću, šampionu i velikom čoveku".

"Srbin je donirao milion evra za bolnice u Bergamu i nije hteo da se to objavi. Pravi primer je koliko velika osoba je on, uprkos gomili zvižduka publike protiv njega u finalu Vimbldona protiv Federera. Njegova autentičnost je uvek bila tu", napisao je između ostalog Skanagata

Tanjug

Komentari