AGASI: NE ŽELIM DA IGRAM S ĐOKOVIĆEM, igrao sam protiv Federera i to mi je dovoljno, MLADI NARAŠTAJI MORATE MNOGO DA RADITE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AGASI: NE ŽELIM DA IGRAM S ĐOKOVIĆEM, igrao sam protiv Federera i to mi je dovoljno, MLADI NARAŠTAJI MORATE MNOGO DA RADITE!

Proslavljeni američki teniser Andre Agasi (49), osmostruki grend slem pobednik, jedan od osam igrača koji ima trofeje sa sva četiri najvrednija turnira, nema želju da odmeri snage s vodećim na svetskoj listi.

Nije, međutim, jasno u kojem je kontekstu legendarni Agasi to rekao za portal tennisworldusa.org: da li zato što ga ne vuče želja da igra s našim asom ili zato što je načisto da bi to bio njegov siguran poraz u duelu neravnopravnih u snazi i životnoj dobi. Agasi je bio trener Novaka Đokovića od maja 2017. do marta 2018, baš u vreme dok je vimbldonski šampion bio u dubokoj igračkoj krizi, koju je prevazišao nedugo zatim. Agasi je onda izdao saopštenje u kojem je, želeći Đokoviću sve najbolje u nastavku karijere, istakao da je do raskida saradnje došlo jer su se njih dvojica „prečesto složili da se ne slažu".

"Igrao sam protiv Federera i to mi je dovoljno", podsetio je američki as da je sa Švajcarcem imao 11 međusobnih duela, a pripala su mu samo prva tri (1998, 2001, 2002), dok je Rodžer još bio zelen.

Agasi se izjasnio i da mu je najteži protivnik bio zemljak Pit Sampras, mlade naraštaje je posavetovao da mnogo rade, a naglasio je i da mu je sada mnogo lakše da gleda tenis jer u prošlosti nije uživao kao gledalac.

Mediji/Teleks.info

Komentari