AUU, OVO JE ČISTO ZLO! AUSTRALIJAN OPEN NAMESTIO ĐOKOVIĆA! Pozvali su da ga igra, dali mu pogrešne informacije, POSLEDICE SU ZASTRAŠUJUĆE!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • AUU, OVO JE ČISTO ZLO! AUSTRALIJAN OPEN NAMESTIO ĐOKOVIĆA! Pozvali su da ga igra, dali mu pogrešne informacije, POSLEDICE SU ZASTRAŠUJUĆE!

Tenis Australija, odnosno nacionalni teniski savez na čelu sa direktorom Australijan opena Kregom Tajlijem, mogli bi da budu direktni krivci za situaciju u kojoj se našao Novak Đoković. U australijskim medijima pojavili su se dokazi da je Tenis Australija poslao svim igračima, uključujući i Đokovića, pogrešne informacije o medicinskom izuzeću i mogućnosti učešća na prvom grend slemu u sezoni.

Australijski Kod, Ejdž i Herald san došli su do dokumenta koje je Tenis Australija svesno poslao igračima, a u kojem je procedura za nastup na turniru bez vakcine suprotna od one koju je postavila Federalna vlada.

Dokument je poslat 7. decembra prošle godine i u njemu stoji da zaraza kovidom u prethodnih šest meseci jeste osnov za izuzeće od vakcine, iako je još u novembru dobila nalog federalne Vlade da to neće biti dovoljno.

Đoković je kao razlog za izuzeće naveo upravo činjenicu da je imao kovid u prethodnih šest meseci, ali po zakonu koji trenutno važe u Australiji, pored toga mora da ima primljene dve doze vakcine.

RTS

Komentari