BRAVO DUCI, A SADA DA OTRESEŠ I ZVEREVA! Lajović u četvrtom kolu Melburna, Španac mu nije bio dorastao!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRAVO DUCI, A SADA DA OTRESEŠ I ZVEREVA! Lajović u četvrtom kolu Melburna, Španac mu nije bio dorastao!

Dušan Lajović je izborio plasman u četvrto kolo Australijan opena, nakon što je savladao Pedra Martinesa iz Španije sa 3:1, po setovima 6:7 (6-8), 7:5, 6:1 i 6:4.

Ovo je drugi put u karijeri srpskog igrača da je stigao do ove faze nekog od četiri najveća turnira na svetu. Prvi put je to uradio na Rolan Garosu 2014. godine.

Duel sa Martinesom je bio posebno naporan, ali je Lajović uspeo da nadvlada suparnika, iako je delovalo da se poprilično istrošio u prvom setu, koji je okončan taj-brejkom.

Lajović je podigao nivo igre u nastavku, ali se i dalje u delovima mučio, čak i onda kada je Španac, zbog problema sa povredom mišića stomaka, morao da zatraži medicinski tajm-aut.

Međutim, sve ključne momente Lajović je rešio u svoju korist, pa je, uz 48 vinera i 43 greške, stigao do trijumfa (Martines je osvojio 12 direktnih poena manje, a napravio je osam grešaka više).

Naredni rival Lajovića biće Aleksandar Zverev, koji je u tri seta pobedio Adrijana Manarina.

Lajović i Zverev su do sada odigrali dva meča, 2018. i 2019. godine na Rolan Garosu, a nemački teniser je oba puta slavio u pet setova.

RTS

Komentari