BRUTALNA VEDRANA RUDAN BRANI NOVAKA: Niko se nije ovako obračunao sa Britancima kako ona! U belom svetu "crncu" ne pomaže ni pehar sa Vimbldona! SREĆOM, NOVAK JE ŽILAV LIK!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BRUTALNA VEDRANA RUDAN BRANI NOVAKA: Niko se nije ovako obračunao sa Britancima kako ona! U belom svetu "crncu" ne pomaže ni pehar sa Vimbldona! SREĆOM, NOVAK JE ŽILAV LIK!

Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je poznata po oštrom jeziku, je stala u odbranu Novaka Đokovića. Ona je na svom sajtu napisala kolumnu.

Prenosimo vam delove kolumne.

- Đoković, najbolji teniser sveta i ekipa su imali sjajan plan. Organizovali su susret velikih igrača i pomoć ljudima na ovim prostorima da zaborave čemerne dane korone. Mislili smo da su iza nas. Teniseri su želeli nekima i da pomognu, sportski događaji su bili planirani kao humanitarni - navodi se na početku teksta.

Plan je postojao, ali...

- Projekat je nažalost propao. Razorila ga je korona. Svi svetski mediji kojima je loša vest uvek najveća moguća udarna ("brejking njuz") iskoristili su priliku i obrušili se na Novaka. Ništa neočekivano. Na svakom njegovom meču se oseća mržnja koju u njegovom pravcu izražavaju "belci".

Potom se dotakla Britanaca.

- Britanci koji sebe drže beljim od VC šolje oprane "Domestosom" zvižde Đokoviću čim im se ukaže prilika i ne samo oni. Novak jeste najbolji, to niko ne može osporiti, ali je za zapadnjake pre svega "balkanac", "divljak" i "crnac". Hvataju se za reč objavljenu na društvenim mrežama, sitne i krupne teniske i medijske ribe koriste svaku priliku da bi grizući Đokovića postale veće. Zadarska priča im je došla kao naručena.

Poseban deo je posvetila Zadru.

- Da li je baš sve oko slučaja "Zadar" tako jasno? Treba li razapeti Đokovića. Imamo iskustva sa koronom, znamo ko je ko u toj priči. Šta su nama govorili hrvatski lekari? Ima li korone? Oni su ćutali. Kako zabranjivati susrete i sportska dešavanja kad živimo od turizma. Žao mi je sportista. Treba li uopšte naglašavati da ni Đoković ni Ivanišević nisu imali nameru da prenesu bolest deci ili svima koji su se tamo našli jer vole sport. Ovo bi trebalo da bude primer ljudima sa ovih prostora kako može nešto lepo i dobro da se uradi za zajednicu kad se udruže Srbin Đoković i Hrvat Ivanišević.

Ona veruje da će se srpski teniser izboriti sa svim.

- Korona je upropastila nešto što je moglo da bude više od igre. Verujem da je Novaku teško, siguran sam da će mu biti još teže ako ostane na vrhu. U belom svetu "crncu" ne pomaže ni kad dobije pehar sa Vimbldona, već postaje neko koga će svaki "civilizovani" zapadanjački pas napasti. Srećom, Novak je žilav lik. Nemam nikakve veze sa njim. Ipak, kada podigne pehar u vazduh, ja, crnkinja, se osećam bolje - zaključuje se u kolumni Vedrane Rudan.

Novosti.rs

Komentari