FIĆO DEMOLIRAO HASEA, NADAL ODUVAO ĐERA, TROICKI SAM SEBE POBEDIO! Seča Srba u Melburnu, objektivno dalje idu bolji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FIĆO DEMOLIRAO HASEA, NADAL ODUVAO ĐERA, TROICKI SAM SEBE POBEDIO! Seča Srba u Melburnu, objektivno dalje idu bolji!

Filip Krajinović bez mnogo muka plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je u četiri seta savladao Holanđanina Robina Hasea - 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Krajinović je savladao Hasea za manje od dva i po sata tenisa i postao četvrti srpski teniser koji se domogao drugog kola prvog grend slema u sezoni.

Filip je odigrao dobar meč protiv neugodnog Holanđanina i, uprkos gubitku trećeg seta, držao je meč pod kontrolom.

Prvi deo igre rešen je u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio rezultatom 7:4, da bi u drugom setu jedan brejk bio dovoljan Krajinoviću da dođe do ubedljive prednosti.

Hase je osvojio treći set rezultatom 6:4 i pokušao da se vrati u meč, ali je Krajinović u četvrtom setu dva puta oduzeo servid rivalu za pobedu od 3:1 i plasman u drugo kolo Ozi opena.

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Anduhar-Albe, koji je sa 3:0 u setovima savladao Francuza Kventina Halisa.

Svoje mečeve prvog kola igraju i Laslo Đere, protiv Rafaela Nadala, kao i Viktor Troicki, protiv Majkla Moa.

Laslo Đere nije uspeo da napravi iznenađenje i poražen je od Rafaela Nadala na startu Australijan opena. Đere je izgubio maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:4, 6:1 i tako postao prvi srpski igrač koji je završio učešće na turniru u Melburnu.

Đere nije odigrao na nivou na kojem ume, a iako brzi beton nije njegova omiljena podloga, očekivalo se da malo više namuči rovitog Španca.

Viktor Troicki doživeo je neverovatan poraz na startu Australijan opena. Troicki je posle velike borbe u pet setova poražen od Majkla Moa iz Sjedinjenih Američkih Država, iako je u četvrtom setu servirao za pobedu, a u petom imao dva brejka prednosti. Na kraju, dozvolio je protivniku da trijumfuje sa 7:6 (7-3), 6:7 (3-7), 3:6, 7:6 (7-3), 7:5.

Viktor je imao pobedu u džepu, ali je ispustio i ostao bez prvog trijumfa u glavnom žrebu nekog grend slema još od januara 2019. godine.

Ispustio je i priliku da snage odmeri sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je u uvodnoj rundi eliminisao još jednog srpskog predstavnika – Lasla Đerea.

Teleks.info/Mediji

Komentari