LAJOVIĆ BOLJI OD GOFENA, na redu je Dominik Tim!

Odličnom igrom Dušan Lajović je uspeo da slomi otpor 21. na ATP listi Davida Gofena. Posle velike borbe izvojevao je pobedu.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LAJOVIĆ BOLJI OD GOFENA, na redu je Dominik Tim!

Lajović – Gofen 2:0 (6:3, 6:4). Dušan Lajović je prebrodio još jednu prepreku u Monte Karlu, nadigrao je Belgijanca Davida Gofena i zakazao duel sa petim teniserom sveta Austrijancem Dominikom Timom.

Odličnom igrom Dušan Lajović je uspeo da slomi otpor 21. na ATP listi Davida Gofena. Posle velike borbe izvojevao je pobedu. U oba seta naš tenise je bio bolji, napravio brejk više i stigao je do zasluženog trijumfa.

U uvodnom gemu meča Lajović se mučio. Uspeo je da odbrani jednu brejk loptu i posle serije izjednačenja i osam minuta borbe uspeo je da osvoji uvodni gem. Potom je zaigrao dosta odlučnije. Pritiskao je servis protivnika, i već u drugom gemu stigao do brejka.

Naš teniser je nastavio u istom stilu i ekspresno došao do još jednog brejka i vođstva od 5:1. Belgijanac je uzvratio sa dva vezana gema, ali to je bilo sve što je uradio u prvom setu, koji naš teniser osvaja sa 6:3.

Drugi set bolje je započeo protivnik, uz rani brejk dolazi do prednosti od 2:0. Međutim, naš teniser je uzvratio već u narednom gemu. Potom je osvojio još dva gema i stekao brejk prednosti - 3:2.

Iako se protivnik nije predavao, Dušan je uspeo da odbije sve napade Belgijanca i rutinski privede meč kraju - 6:4 u drugom setu.

Naredni rival našeg tenisera je peti teniser na ATP listi Dominik Tim.

RTS

Komentari