MILOJEVIĆ U TREĆEM KOLU, Duci i Troicki pali već na startu!

Srpski teniser je u drugoj rundi turnira u korejskom gradu bio bolji od domaćeg tenisera Žea Muna Lija.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MILOJEVIĆ U TREĆEM KOLU, Duci i Troicki pali već na startu!

Milojević je u ovom meču izvojevao vredan trijumf posle dva sata i 10 minuta tenisa, a na kraju je rezultat bio 2:1 u njegovi korist, po setovima: 6:7 (1:7), 6:3, 6:3.

Posle razmenjenih ‘brejkova’ u prvom setu ušlo se u ‘taj-brejk’, gde je Koreanac bio uspešniji, dozvolio samo jedan poen Milojeviću, te poveo u setovima.

Međutim, srpski teniser se izdigao i u naredna dva seta mnogo bolje igrao na servis rivala i dva puta sa po 6:3 preokrenuo rezultat i slavio prolaz u treću rundu.

Tamo će ga čekati znatno ozbiljniji rival, Sergej Stahovski iz Ukrajine, trenutno 144. teniser sveta.

S druge strane Dušan Lajović je završio učešće na turniru u Eštorilu već na startu.

Od Lajovića bolji je bio Argentinac Leonardo Majer koji je slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3) i 6:4.

Nakon što je napravio veliki uspeh i stigao do finala mastersa u Monte Karlu, Lajović je propustio turnir koji je prethodne sedmice igran u Budimpešti.

Tokom prvog seta, rezultat je bio na ‘klackalici’, ali je ovaj deo igra Argentinac u svoju korist prelomio u taj-brejku. Drugi set apsolutno je pripao Majeru koji je uspeo da dva puta oduzme servi Srbinu i eliminiše ga.

Turnir u Eštrorilu igra se za nagradni fond od oko 550 hiljada evra.

Duel Žo Vilfreda Conge, 101. tenisera sveta, i 240. igrača planete Viktora Troickog okončan je pobedom Francuza 2:0 u setovima, pa je naš teniser ostao bez plasmana u osminu finala turnira u Bordou.

Videli smo dva različita dela igre. U prvom je Troicki u najmanju ruku loše servirao, dopustio je Congi da mu oduzme prva dva servis gema, da bi nakon osvojenog petog ponovo pao i sa 6:1 prepustio rivalu prvi set.

U drugom znatno bolja igra, sigurni servisi, pa je odluka pala u taj-brejku, a u njemu Conga bez poteškoća stiže do 5:0, pa je na kraju sa 7:1 zabeležio trijumf i ušao među 16 najboljih.


Komentari