NAJSTRAŠNIJA MORA U SVETU TENISA UPRAVO SE OBISTINILA, ZVANIČNO, OTKAZAN VIMBLDON! Prvi put, posle Drugog svetskog rata neće se igrati!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NAJSTRAŠNIJA MORA U SVETU TENISA UPRAVO SE OBISTINILA, ZVANIČNO, OTKAZAN VIMBLDON! Prvi put, posle Drugog svetskog rata neće se igrati!

Prvi put, posle Drugog svetskog rata otkazan je Vimbldon. To su na današnjem sastanku odlučili organizatori ovog najvećeg teniskog turnira.

Sa velikim žaljenjem su Glavni odbor "Ol Ingland klaba" i Odbor za menadžment prvenstva danas su doneli odluku da se prvenstvo 2020. poništi zbog zabrinutosti za javno zdravlje koje su povezane sa epidemijom koronavirusa. Umesto toga, 134. prvenstvo biće održano od 28. juna do 11. jula 2021. godine.

Najvažnije su nam bile zdravlje i sigurnost svih koji se okupe da bi se Vimbldon dogodio - javnosti u Velikoj Britaniji i posetilaca iz celog sveta, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, izvođača i lokalni stanovnici - kao i naša šira odgovornost za napore društva da se ovaj globalni izazov suoči sa našim načinom života.

Od pojave epidemije koronavirusa u januaru, pratili smo smernice vlade Velike Britanije i vlasti za javno zdravlje u vezi sa ovogodišnjim turnirom.

Nakon analize vladinih ograničenja konstatovano je da turnir ne može da počne 29. juna, ili kasnije tokom leta ove godine.

Ova razmatranja su posebno povezana sa zabrinutošću koje su izazvala masovna okupljanja i napori za medicinske i hitne službe, kao i ograničenja kretanja i putovanja u Velikoj Britaniji i širom sveta.

S verovatnoćom da će vladine mere biti nastavljene još mnogo meseci, smatramo da moramo odgovorno da delujemo kako bismo zaštitili veliki broj ljudi potrebnih da se organizuje ovako velik događaj.

Nakon niza detaljnih rasprava o svemu gore navedenom, mišljenje upravnog odbora je da je otkazivanje prvenstva najbolja odluka u interesu javnog zdravlja i da je moguće pružiti sigurnost tako što će sada doneti ovu odluku, a ne u nekoliko nedelja, važno je za sve koji su uključeni u tenis.

Svi koji su kupili ulaznice mogu da dobiju novac nazad, ili da ih odmah zamene za 2021. godinu.


Komentari