NOLE RUTINSKI DO DRUGOG KOLA ROLAN GAROSA: Poljak dorastao tek za jači trening!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE RUTINSKI DO DRUGOG KOLA ROLAN GAROSA: Poljak dorastao tek za jači trening!

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo na Rolan Garosu pobedivši Poljaka Huberta Hurkača sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) za samo sat i po igre na terenu Filip Šatrije.

Ovo je bio njihov prvi duel, a mnogi su mislili da će Novak imati problema, jer nije imao lični uvid šta sve gorostasni protivnik može. Međutim, kako se odvijao meč videlo se da problema nema.

Odigrao je Novak rutinski meč i za sat i 35 minuta slomio otpor visokog Poljaka. Iako su mnogi očekivali da će imati malih problema jer se nikada nije sretao sa Hurkačem, ništa se od toga nije desilo.

- Poštujem Hurkača, morao sam da budem oštar na početku, jer nismo igrali nikada ali sam ga cenio jer je skinuo nekoliko skalpova u poslednje vreme. Ja uvek pokušavam da se prilagodim igri protivnika i na tome gradim svoju igru. - rekao je Novak posle meča.

Đoković je rutinirano igrao, pravio brejkove u pravo vreme i bez mnogo trošenja energije dobio meč i prošao u drugo kolo gde će igrati sa Henrikom Laksonenom.

Inače, ovo je Novakovo petnaesto učešće na Rolan Garosu. Titulu je osvojio 2016. godine i kompletirao karijerni gren slem, a mimo toga je igrao još tri finala.

B92

Komentari