NOVAK, KLJUČ JE RITERN I KONCENTRACIJA, Hurkač je opasan na brzim podlogama!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK, KLJUČ JE RITERN I KONCENTRACIJA, Hurkač je opasan na brzim podlogama!

Novak Đoković oko 15.45 po srednjoevropskom vremenu sa Hubertom Hurkačem igra meč trećeg kola Vimbldona.

Nedavno se Novak sa Poljakom sastao u prvoj rundi Rolan Garosa i tada je lako slavio u tri seta.

“Trava mu više odgovara isključivo zbog servisa. Ima izuzetno jak servis, stoji blizu linije, hvata loptu u penjanju i trudi se da igra poprilično brzo. S te strane gledano, definitivno mu odgovaraju brže podloge u duelu sa mnom. Mogu da očekujem drugačiji duel od onoga koji je bio na Rolan Garos, kada sam ga komforno pobedio”, kaže Đoković i dodaje:

“Međutim, ovde će sve biti drugačije i moram taktički da se spremim u skladu sa time. Ovde će se sve mnogo brže dešavati, tu su potrebne dobre reakcije na riternu, to je ključ. Bitno je da vratim ritern duboko, da ga nateram na dodatni udarac na njegove servis gemove i da ga nateram da se kreće”.

Meč se igra na Terenu 1, posle duela Karoline Pliškove i Su-Vei Hsije.

“Moram da budem efikasan, precizan, strateški ispravan na svoje servis gemove. Izuzetno je dobar momak, treniramo često, dobro sam upoznat sa njegovom igrom i znam šta me čeka. Trudiću se da mu zadam dosta problema sa osnovne linije. Mora da ima osećaj da uradi nešto posebno da bi dobio poen. Iskustvo je na mojoj strani”.

U prve dve runde Novak je sa po 3-0 u setovima savladao Filipa Kolšrajbera i Denisa Kudlu.

“Najzadovoljniji sam svojom prisutnošću, koncentracijom i posvešćenošću od prvog do poslednjeg poena. Mislim da sam mentalno tu, fizički se dobro osećam. Generalno, igra je sve bolja, ima tu malo padova, možda tu nekih elemenata u igri koji mogu da budu unapeđeni, ali to je nekako očekivano u početku Gren slema, dok se igra još traži i žice šteluju. Kako turnir odmiče, očekujem da ću da podižem nivo igre. Već sam mali milion puta bio u ovim situacijama, tako da znam šta mi je činiti”, zaključio je Đoković.

SK

Komentari