NOVAK UZIMA US OPEN, NEĆE PROPUSTITI ŠANSU DA ISPIŠE ISTORIJU! Tim i Henman ne vide dostojnog protivnika Đokoviću!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK UZIMA US OPEN, NEĆE PROPUSTITI ŠANSU DA ISPIŠE ISTORIJU! Tim i Henman ne vide dostojnog protivnika Đokoviću!

Dominik Tim, šampion US Opena, neće imati prilike da brani trofej osvojen u Njujorku prošle godine, ali je otkrio kome daje najveće šanse.

Austrijanac je zbog povrede šake prošle nedelje definitivno objavio da se neće takmičiti na poslednjem grend slemu sezone.

Tim, koji je povredu zadobio još u junu, nije stigao da se oporavi na vreme, a kada je reč o tome koga vidi kao prvog favorita da osvoji trofej na Flašing medouzu, nema dilemu.

"Mislim da će Đoković uzeti titulu. Zbog Grend slema - ima neverovatnu volju i jer je to šansa veka da se osvoje sva četiri turnira u godini. Mislim da neće propustiti takvu priliku", kaže Dominik.

Nekada četvrti teniser sveta, Britanac Tim Henman, koji poslednjih nekoliko godina radi kao stručni konsultant Eurosporta, smatra da će se svetski broj jedan najviše pitati kada je reč o borbi za pehar u Njujorku.

"Nema nikakve sumnje da je Đoković jasan favorit. Njegova forma na grend slem turnirima je neverovatna, rezultati govore sami za sebe", kaže Henman.

On kaže da je srpski teniser najkompletniji igrač današnjice.

"Igrati tako dobro na tvrdoj podlozi, na šljaci, travnatim terenima, mislim da to posebno naglašava koliko je on kompletan igrač. Kada gledam kakve su mu šanse da kompletira kalendarski slem, imam sliku da je ovo sada 'Đoković protiv svih' uz taj plus što je ovo jedinstvena prilika u istoriji", dodao je Britanac.

On je dodao da je svestan da će Novak imati veliki izazov u mladim igračima i da je svestan da neće biti jednostavno.

B92.net/Teleks.info

"Nema sumnje da je kao pažljiv student ove igre, svestan šta je u igri, tako da će biti interesantno videti kako će se nositi da protivnicima sa druge starne mreže, ali i interno, jer je ovo ogromna prilika. Mislim da ćemo imati dve fascinantne nedelje u Njujorku", zaključio je Henman.


Komentari