NOVAKA SAMO DVE STVARI MOGU DA ZAUSTAVE, VLADAĆE SVETSKIM TENISOM JOŠ DUGO: Nekadašnji "Broj 1" o Đokovićevoj dominaciji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAKA SAMO DVE STVARI MOGU DA ZAUSTAVE, VLADAĆE SVETSKIM TENISOM JOŠ DUGO: Nekadašnji "Broj 1" o Đokovićevoj dominaciji!

Bio je i sam na čelu ATP liste i zna šta je potrebno da teniser tamo ostane. Pročitajte šta kaže o Noletu.

Nekadašnji osvajač četiri grend slem titule Džim Kurijer pohvalio je srpskog asa i njegovu tendenciju za obaranjem rekorda.

"Biti 'broj 1' na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže, započeo je Amerikanac, a zatim se osvrnuo na Samprasov rekord.

"Pitovih šest godina zaredom na prvom mestu je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu", pohvalio je Kurijer Đokovića i dodao da misli da srpski teniser može još dugo da bude najbolji.

"Mislim da on može da bude 'broj 1' još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su - zdravlje i Nadal", zaključio je u razgovoru za tennis.com Džim Kurijer.

Nekadašnji teniser upisan je u tenisku istoriju kao svetski broj jedan, ali i kao najmlađi teniser koji se plasirao u sva četiri finala grend slemova.

Mondo.rs

Komentari