OVO NIJE NORMALNO, NOVAK JE BOLJI OD SVIH RIVALA! Bivši broj jedan ne shvata kako je Đokoviću to uspelo! MAJSTORE, ZATO JE ON NOLE!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • OVO NIJE NORMALNO, NOVAK JE BOLJI OD SVIH RIVALA! Bivši broj jedan ne shvata kako je Đokoviću to uspelo! MAJSTORE, ZATO JE ON NOLE!

Nekadašnji najbolji teniser sveta Endi Rodik ima dilemu kada je reč o tome ko će po završetku ere u kojoj vlada 'velika trojka' imati čast da bude proglašen najboljim igračem svih vremena, a jasno je da su u konkurenciji Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

U ovom trenutku, najviše titula na Gren slem turnirima je osvojio Federer (20), a za vratom mu dišu Nadal (19) i Đoković (17).

- Trenutno, za mene su to Rodžer i Serena (Vilijams). Ali, ukoliko Novak bude uspeo da dođe do toga da bude izjednačen po broju slemova sa Rafom i Rodžerom, onda će se sve svesti na međusobni učinak i Masters titule - istakao je Amerikanac.

Upravo taj međusobni skor je najveća Noletova prednost.

- Činjenica je da Novak protiv praktično svih igrača na svetu, protiv kojih je igrao više od par puta, ima bolji međusobni učinak, kao i protiv svih ljudi o kojima ovde pričamo. To je nenormalno - rekao je bivši 'broj 1', inače jedini igrač koji ima pozitivan skor protiv Noleta, a da se sa srpskim asom susreo bar četiri puta (5:4 za Rodika). Protiv najvećih rivala Đoković ima prilično dobre rezultate. Najviše puta se sastao sa Nadalom protiv kog vodi 29:26 u međusobnom skoru, razlika sa Federerom je još ubedljivija (27:23), dok je prema Endiju Mareju nemilosrdan (25:11).

- Imati bolji međusobni skor protiv Rodžera, Rafe i Endija Mareja... Ako Novak bude imao i isti broj Gren slem titula, biće veoma teško kladiti se protiv njega - zaključio je Rodik.

SD

Komentari