PILIĆ SE ZBOG NOVAKA OBRUŠIO NA ZAPAD! ĐOKOVIĆEV REZULTAT DECENIJAMA NIKO NEĆE PONOVITI, a oni samo lamentiraju o Nadalu, Federeru... DOSTA, AMAN!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PILIĆ SE ZBOG NOVAKA OBRUŠIO NA ZAPAD! ĐOKOVIĆEV REZULTAT DECENIJAMA NIKO NEĆE PONOVITI, a oni samo lamentiraju o Nadalu, Federeru... DOSTA, AMAN!

Pre nego što je svetski broj jedan Novak Đoković krenuo da niže pobede i titule prošao je put čuvene akademije.

Tu akademiju vodio je legendarni Nikola Pilić koji je bitno ime za Noletovu profesionalnu karijeru jer je bio tu kada je Srbin počeo da pravi prve ozbiljnije korake ka uspehu.

Pilić je poznat kao Novakov teniski otac, a sada je oduševljen onim što je njegov čuveni učenik dostigao. Đoković je zvanično zakoračio u 311. nedelju na vrhu ATP liste i iza sebe ostavio Rodžera Federera sa 310 nedelja provedenih na prvoj poziciji.

Čuveni teniski trener veruje da je takav uspeh kakav je napravio srpski as neponovljiv i da je teško da se u narednih deset godina pojavi neko ko će da napravi isti rezultat.

"Broj nedelja na prvom mestu ATP liste je jako bitan rezultat, barem jednako bitan broju grend slem titula. Ko god da je ostao 311 nedelja na broju jedan, to je veliki uspeh bez obzira kako se zove. Teško da će neko u sledećim decenijama moći da prestigne taj rezultat", rekao je za "Glas Srpske" nekadašnji teniser.

"Kako se sport menja, barem narednih deset godina neće biti novog Novaka, Rodžera ili Rafe. Ovo je predivan uspeh. I ne samo to, Đoković će u mesecima koji slede da popravi sadašnji rekord", poručio je jasno veliki stručnjak., koji je istakao da je rano uvideo prednosti srpskog asa.

"Vrlo rano je počeo da osvaja turnire, sa samo 16 godina je uzeo Evropsko prvenstvo u singlu i dublu. Već sam tada mogao da kažem da je izuzetni sportista, da su njego karakter, glava i fokus neverovatni", dodao je Pilić, a za kraj zapadnim medijima poručio da bi trebalo više pažnje da posvete uspehu srpskog asa.

I to nije prvi put da je takvu poruku legendarni Pilić poslao medijima.

"Taj zapadnjački način razmišljanja me nervira. U odnosu na Federera i Nadala, Đoković dobija premalo pažnje i prostora s obzirom na to što je do sada postigao" zaključio je Nikola Pilić.

Mondo

Komentari