RAFA I FEDERER SU ŽELELI SVE DA ČUJU, OSIM OVOG! Mekinro jasan, Novak će osvojiti 25 slemova...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA I FEDERER SU ŽELELI SVE DA ČUJU, OSIM OVOG! Mekinro jasan, Novak će osvojiti 25 slemova...

Legendarni američki teniser Džon Mekinro siguran je da će Novak Đoković do kraja karijere postati rekorder po broju osvojenih grend slemova i smatra da Srbin igra najbolji tenis u karijeri.

Đoković je osvajanjem šeste titule na Vimbldonu došao do 20. grend slema u karijeri, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Đoković igra bolje nego ikada pre. Siguran sam da će osvojiti još četiri-pet grend slem titula, pod uslovom da ostane zdrav", rekao je Mekinro ostrvskim medijima.

Više grend slemova od Novaka osvojile su Margaret Kort (24), Serena Vilijams (23) i Štefi Graf (22), a Mekinro smatra da će ih Novak sve prestići.

"Novak je ispred svih kada je u pitanju sposobnost da prihvati ono što radi - stvara istoriju. I sve to čini pored mnogo stresa", smatra Mekinro, koji je u karijeri je osvojio sedam grend slem trofeja.

Novak je osvojio sva tri grend slema ove sezone i može postati prvi teniser od Štefi Graf 1988. godine, koji bi osvojio "Zlatni slem" - četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama.

Ipak, Đoković je posle finala Vimbldona izjavio da su šanse da zaigra u Tokiju 50:50, kao i da je osvajanje titule na Ju-Es openu prioritet.

RTS

Komentari