RAFA SADA ZNA ŠTA GA ČEKA, NOVAK IDE PO TROFEJ! Na većini grend slemova koje sam osvojio uvek sam o ovom delu turnira gubio set ili dva!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA SADA ZNA ŠTA GA ČEKA, NOVAK IDE PO TROFEJ! Na većini grend slemova koje sam osvojio uvek sam o ovom delu turnira gubio set ili dva!

Sledeći Novakov protivnik na Rolan Garosu je Italijan Mateo Beretini (9), koji je preskočio prethodno kolo zbog odustajanja Rodžera Federera.

- Prva stvar koju sam rekao treneru kada sam izašao s terena je da mi se sviđa to što sam izgubio dva seta i što sam morao da se vratim iz deficita! Obično u četvrtom kolu ili u četvrtfinalu na većini grend slemova koje sam osvojio imam težak meč u kome izgubim set ili dva. Tada, kao da se mentalno probije led - odgovorio je Novak na pitanje "Novosti" na konferenciji posle ovog neobičnog meča.

Dodaje da je posle izgubljena dva seta osetio veliko rasterećenje.

- Mečevi i protivnici će biti sve teži, ali sada je osećaj drugačiji. Nemam bojazni da ću da izgubim set ili dva, niti razmišljanje da li moram da dominiram, jer sve su to misli koje prolaze kroz glavu, ako igrate toliki niz godina i ako ste jedan od favorita. Sad sam zvanično "ušao" na turnir i spreman sam da idem do kraja!

Istovremeno je istakao da se u početku igrački nije najbolje osećao na terenu, da je dosta grešio, mada je imao svoje šanse, igrajući protiv mladog i perspektivnog igrača koji nema šta da izgubi, koji ga je napadao i kontrolisao igru u prva dva seta, kada je bio bolji u trenicima dok se lomio rezultat.

Novak ističe da je, čak, imao veći pritisak na početku meča, nego posle 0:2 u setovima:

- Malo sam bio nervozniji pred meč nego što je uobičajeno. Postoje takvi dani, kad ne kreneš onako kako bi želeo. Ne samo da se nisam uzrujao zbog izgubljena dva seta, nego kao da sam to priželjkivao, kao da mi je to trebalo, da bih se rasteretio i oslobodio i zaigrao kako i jesam u nastavku meča.

Novosti

Komentari