RAFA VAS ŠETA PO TERENU, NOVAK DEAKTIVIRA! BERITINI OBJASNIO ŠTA RAZLIKUJE NADALA I ĐOKOVIĆA! Realno je tako, samo je Srbin najveći!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA VAS ŠETA PO TERENU, NOVAK DEAKTIVIRA! BERITINI OBJASNIO ŠTA RAZLIKUJE NADALA I ĐOKOVIĆA! Realno je tako, samo je Srbin najveći!

Mateo Beretini je jedan od tenisera koji ne iznosi lako svoje mišljenje, ne ulazi u sukobe sa rivalima, ali ni publikom.

Mateo je publici u San Remu preneo svoja iskustva iz mečeva sa članovima "velike trojke".

- Nadal je levoruk i šeta vas po terenu gde mu je volja, daje vam impresiju da možete da igrate, a onda vas dokrajči. Đoković vas prosto deaktivira, on je sjajan kontraš. NJih dvojica, zajedno sa Federerom, su najveći igrači svih vremena - zaključio je italijanski teniser.Italijan je harizmatična ličnost "belog sport", kome nije smetalo ni kada je publika stala otvoreno na stranu Gaela Monfisa u četvrtfinalu Australijan opena, kao ni dva dana kasnije u polufinalu istog, kada je Rafael Nadal izborio istorijsko finale, a onda i titulu u Melburnu.

Italijan je harizmatična ličnost "belog sport", kome nije smetalo ni kada je publika stala otvoreno na stranu Gaela Monfisa u četvrtfinalu Australijan opena, kao ni dva dana kasnije u polufinalu istog, kada je Rafael Nadal izborio istorijsko finale, a onda i titulu u Melburnu.

- Srećan sam i veoma emotivan zbog svega. Ipak, veliki šampioni poput Nadala, Novaka Đokovića, Federera imaju mnogo više iskustva i, nažalost, ponovo su nas pobedili - rekao je Beretini, iako Novak nije ni imao priliku da brani trofej u Melburnu nakon deportacije od strane australijskih vlasti, a tamo nije bilo ni Federera.

Ipak, Italijan je više bio okrenut ka "sukobu" novog talasa i velike trojke kada je to govorio, a nada se da će se slika uskoro promeniti.

- Radimo na tome da preuzmemo njihova mesta. Nadam se da ćemo ih prestići i pre nego što prestanu da igraju tenis. Publika u Australiji je bila kao i ova na San Remu, potrebno je da imate karakter za to, ali da poštujete protivnika. Protiv Monfisa (četvrtfinale AO), nakon četiri sata igre, osećao sam adrenalin. Iskoristio sam tu energiju da pobedim, želeo sam da steknem samopouzdanje - naveo je Beretini.

Novosti


Komentari