SAMO NOVAK I RAFA SADA MOGU SPASATI TENIS! Beli sport se suočava sa najvećom krizom u istoriji posle SKANDALA OKO NAMEŠTANJA MEČEVA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SAMO NOVAK I RAFA SADA MOGU SPASATI TENIS! Beli sport se suočava sa najvećom krizom u istoriji posle SKANDALA OKO NAMEŠTANJA MEČEVA!

Sa početkom 2020. godine počeće i nova trka za trofejima i prvim mestom na ATP listi između Rafaela Nadala (9.985 bodova) i Novaka Đokovića (9.145), dvojice asova, koji će učestvovati na egizbicionom turniru u Abu Dabiju (19-21. decembar 2019).

Teniski svet sa nestrpljenjem čeka početak nove sezone i obračun dvojice najboljih tenisera, tim pre jer posčpednjih dana beli sport potresa neviđen skandal!

Naime, prema istraživanju "ZDF-a" i "WELTA" otkriveno je da se vodi istraga protiv nemačkog tenisera Maks.H zbog nameštanja mečeva, a navodi se da je u ovaj skandal umešan i jedan teniser iz TOP 30 koji ima tri osvojene titule na ATP turu.

Istraga traje više od godinu dana, a oko 135 igrača širom sveta je umešano u nameštanje, uključujući i tenisere iz Belgije, Francuske, SAD i Španije.

Kako bi koliko-toliko skrenuli pažnju sa ovog skandala, govoto svi u svetu se bave prognozama kada će I da li će Novak skinuti Nadala sa čela ATP liste!

Teoretski, Novak na vrh ne bi mogao da se vrati čak i ako osvoji turnir u Adeleajdu (ATP 250), "pripremi" za prvo grend slem iskušenje, zvano Australijen open.

Ako ponovo, sedmi put, podigne pehar u Melburnu i tako odbrani 2.000 bodova, imao bi šanse da sa australijskog kontinenta poleti ka prvom mestu, ali samo pod uslovom da Nadal, inače prošlogodišnji finalista (brani 1.200 bodova) bude eliminisan najkasnije u četvrtfinalu (u zavisnosti koliko Novak pokupi poena u Adelejdu).

U suprotnom, Španac bi pre preseljenja na američki kontinent, zatim i pre otavaranja sezone na šljaci, mogao da napravi pozamašnu bodovnu zalihu, koju naš teniser neće tek tako moći da smanji.

Naime, ni jedan ni drugi nisu, za njihove standarde bili preterano produktivni do Rolan Garosa, gde je Rafa produžio svoju vladavinu, odnosno Vimlbdona čiji je Novak teniski gospodar.

Đoković je eliminisan u drugom kolu Indijan Velsa (ATP 1.000), trećem Majamija (ATP 1.000), četvrtfinalu Monte Karla (ATP 1.000), finalu Rima (ATP 1.000), a jedino je šampionski zablistao u Madridu (ATP 1.000).

Na drugoj strani, Nadal je "proklizao" u drugom kolu Akapulka (ATP 250), polufinalu Barselone (ATP 500), polufinalu Indijan Velsa (ATP 1.000), Monte Karla (ATP 1.000) i Madrida (ATP 1.000), dok je osvojio Rim (ATP 1.000)... n

Teleks.info/Novosti.rs

Komentari