TUGA! TRENERU NOVAKA ĐOKOVIĆA PREMINULA SESTRA! Opaka bolest bila je jača, čak 30 godina borila se sa njom, ali…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TUGA! TRENERU NOVAKA ĐOKOVIĆA PREMINULA SESTRA! Opaka bolest bila je jača, čak 30 godina borila se sa njom, ali…

Štab najboljeg srpskog tenisera i svetskog broja 1 Novaka Đokovića zadesila je velika tragedija. Đokovićevom treneru Goranu Ivaniševiću je posle duge borbe sa teškom bolesti preminula sestra Srđana.

Ivaniševićeva sestra je bolovala od leukemije, a Goran je to saznao 1988. sa 17 godina pred put na turnir u Australiju i od tog trenutka rešio da učini sve što može kako bi njegova sestra bila izlečena.

U Australiji je izgubio u kvalifikacijama za turnir u Adelaidi, ali je uspeo da uđe u glavni žreb Australijan opena i postao prvi kvalifikant koji je uspeo da stigne do četvrtfinala, a sav zarađen novac odneo je roditeljima za lečenje sestre. Nastavio je to da radi i u narednim godinama, ali ni novac najboljeg hrvatskog tenisera u istoriji nisu mogli da spreče najgori scenario.

Portal 24sata prenosi sećanje Ivaniševića na juniorsko vreme, kada je saznao da njegova pet godina starija sestra boluje od leukemije.

– Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: „Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam”. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni žreb za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala. Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup meč protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me je 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: „Ne, dobro mi je tako“ – rekao je svojevremeno Goran Ivanišević.

Mediji/Teleks.info

Komentari