FRANCUZI DOBILI NEMCE, HUMELS UAKOPAO PANCERE! Fudbal je bio vrhunski, a pobedio je srećniji tim!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FRANCUZI DOBILI NEMCE, HUMELS UAKOPAO PANCERE! Fudbal je bio vrhunski, a pobedio je srećniji tim!

Fudbaleri Francuske došli su do tri boda u prvoj rundi grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu pošto su savladali reprezentaciju Nemačke sa 1:0.

Upravo tim trijumfom “trikolori” će zauzeti drugo mesto u famoznoj “grupi smrti” (grupa F), pošto je Portugal slavio sa 3:0 protiv Mađarske nešto ranije.

Prvu veliku šansu na meču mogli smo da vidimo u 17. minutu kada je Kilijan Mbape posle prodora po levoj strani pokušao da matira Nojera sa nekih petnaestak metara, ali je nemački čuvar mreže odlično reagovao.

Samo tri minuta kasnije dogodio se ključni trenutak utakmice. Nakon sjajnog prodora Lukasa Ernandeza i ubačene lopte, na nju je nespretno odreagovao Mats Humels i na taj način je zatresao sopstvenu mrežu.

Imao je Ilkaj Gundogan u 38. minutu odličnu šansu da donese izjednačenje Nemačkoj, ali je zamalo bio neprecizan, pošto je lopta nakon njegovog šuta otišla tik pored desne stative.

U principu to je bilo sve što smo videli u prvom delu susreta. Već u uvodnih deset minuta dve ozbiljne šanse jedna za Francusku, druga za Nemačku.

Rabio je u punom sprintu pogodio stativu iako je mogao da asistira Grizmanu, koji je bio u odličnoj poziciji. Serž Gnabri se par minuta kasnije našao u izglednoj situaciji, ali je njegov šut otišao preko gola.

U 59. minutu ceo stadion u Minhenu je zanemeo pošto se na travu srušio Benžamen Pavar nakon sudara sa Robinom Gosensom, na svu sreću sve je bilo uredu i Francuz je nastavio da igra.

Imala je Nemačka želju i incijativu, ali nikako nijedna od tih lopti do kraja susreta nije naročito ugrozila Uga Ljorisa.

Pored toga Francuzima su poništena čak dva gola nakon asistencije VAR-a, jednom je strelac bio Kilijan Mbape, dok je drugi put mrežu posle nedozvoljene pozicije zatresao povratnik u dres “trikolora” KarimBenzema.

Može se reći da je susret dve evropske reprezentacije “A klase” u potpunosti opravdao očekivanja, a pobeda je na kraju otišla onima sa više sreće.

Komentari