HRVATSKA PREGAZILA ŠKOTE, ENGLEZI DOBILI ČEHE! Vatreni dobili što su hteli, lakšeg protivnika u osmini finala?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATSKA PREGAZILA ŠKOTE, ENGLEZI DOBILI ČEHE! Vatreni dobili što su hteli, lakšeg protivnika u osmini finala?!

Hrvatska trijumfom od dva gola razlike (3:1), uz poraz Češke od Engleske (0:1), stigla do drugog mesta u Grupi D.

Hrvatska nacionalna selekcije je u meč na Hempden Parku ušla znajući da joj je potrebna pobeda, idealno sa dva gola razlike, kako bi, umesto na trećem mestu, na kraju grupne faze zauzeli drugu poziciju.

Gol-razlika, učinak u smislu disciplinskih mera (broj kartona), pa na kraju plasman sa kojim uopšte dolaze na kontinentalni turnir – ovo je redosled parametara koji odlučuju u slučaju istog broja bodova.

I zaista, Hrvatska je povela golom Vlašića u 17. minutu. Međutim, Mekgregor je izjednačio u smiraj prvog dela.

No, u nastavku, prvo je pogodio Modrić (koji je tako, osim što je najmlađi strelac za Hrvatsku na Evropskim prvenstvima, postao i najstariji), da bi gol postigao i Perišić.

Engleska je na Vembliju savladala Češku sa 1:0. Rahim Sterling je pogodio u 12. minutu. On je tako postao tek drugi igrač koji je postigao uzastopne golove za Englesku na Evropskim prvenstvima još od Alana Širera 1996. godine. Svi golovi postignuti su upravo na Vembliju.

Do kraja nije viđeno previše prilika. Udarac na gol Tomasa Pekarta u 83. minutu bio je prvi pokušaj da se ugrozi protivnički golman u drugom delu meča. Ovo je, od 1980. godine kada postoji baza podataka, najduži period tokom kojeg se čekalo na šut u drugom delu jednog meča Evropskog prvenstva.

Naposletku, Engleska je osvojila sedam bodova, Hrvatska i Češka imaju po četiri, dok je Škotska ostala na bodu osvojenom remijem na Vembliju. Engleska će kao prvoplasirana igrati sa drugim timom u grupi F.

RTS

Komentari