ENGLEZI ZA GOL JAČI OD HRVATA! Šahvničari nisu igrali dobro, nisu ni ugrozili Gordi Albion!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ENGLEZI ZA GOL JAČI OD HRVATA! Šahvničari nisu igrali dobro, nisu ni ugrozili Gordi Albion!

Fudbaleri Engleske savladali su izabrani tim Hrvatske na Vembliju u prvom meču grupe D. Rahim Sterling postigao je jedini gol na susretu u 57. minutu meča koji je predstavljao svojevrsnu reprizu polufinala Svetskog prvenstva odigranog pre tri godine.

Engleska je dominirala u ovom susretu, Foden je pogodio stativu u ranoj fazi susreta, dok je Filips, koji je odigrao veoma kvalitetan susret, šutirao veoma dobro, nateravši Livakovića da interveniše.

Ono što je privuklo mnogo pažnje jeste reakcija dela navijača Engleske na klečanje njenih fudbalera uoči susreta, kao već poznati gest u cilju borbe protiv rasizma. I pored apela i objašnjenja, zvižduci i negodovanja su se ponovo čuli. Važno je reći da je mnogo više bilo onih koji su aplaudirali svojim igračima u ovim trenucima.

Hrvatska je zapretila prvi put u 26. minutu, kada je opasan bio Perišić. Od tog momenta Hrvatska se stabilizovala i postala je ravnopravniji takmac. No, ni tada, kao ni posle primljenog gola, ekipa Zlatka Dalića nije igrala na nivou koji bi bio dovoljan da se ugrozi Engleska.

Naredni susret Engleska igra protiv Škotske na istom stadionu 18. juna, dok na Hempden Parku Hrvatska igra protiv Češke

RTS

Komentari