JUVENTUS I NAPOLI IZBACUJU IZ SERIJE A?! NA POMOLU NOVI KALČOPOLI! Sumnjivi transferi dva kluba u visini od 100.000.000 evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JUVENTUS I NAPOLI IZBACUJU IZ SERIJE A?! NA POMOLU NOVI KALČOPOLI! Sumnjivi transferi dva kluba u visini od 100.000.000 evra!

Prema pisanju "Republike" dva italijanska kluba učestvovali su u malverzacijama oko dvođenje, ali i odlazaka fudbalera

Da li je na pomolu novi Kalčopoli. To je glavna vest u Italiji, a time se bavio poznati list "Republika" u kojem iznose sumnjive transfere Juventusa i Napolija.

Naime, prema njihovom pisanju, sporna su čak 42 transfera crno-belih iz Torina u vrednosti od 90.000.000 evra, dok Napoli terete za Viktora Osimena iz Lila koji je klub sa juga Italije koštao 70.000.000 evra.

Na tapetu je dolazak Artura iz Barselone u Juventus, dok je u suprotnom išao Pjanić.

"Republika" iznosi kako u njihovim slučajevima nije bilo klasičnog transfera, i da su se preskočile zvanične knjige, već je sve išlo preko nekih drugih kombinacija.

Podsetimo, Italijanski nogometni skandal iz 2006 (u Italiji, kao i u svjetskim medijima poznat kao Calciopoli[1]) je skandal u najvećim italijanskim ligama Seriji A i Seriji B. Skandal je u maju 2006. godine otkrila italijanska policija, a uključivao je tadašnji šampionski tim Juventus, kao i druge velike timove Milan, Fiorentinu, Lazio i Ređinu nakon što je veći broj telefonskih poziva prisluškivan. Otkrivena je velika mreža namještanja utakmica u tim ligama, sve uz pomoć sudija. Juventus je tada bio šampion, a timovi su optuženi da su namještali utakmice birajući sebi podobne sudije.

Juventus je izbačen iz Serie A, ali su se uspjeli vratiti u najveći rang italijanskog fudbala u sezoni 2007/08. Svojim trofejima dodali su i trofej osvajača Serie B. Tri kluba koja su ostala u Seriji A su imali tešku sezonu 2006/07, posebno Fiorentina, koja je sezonu počela sa zaostatkom od 15 bodova. Ipak, Fiorentina je sezonu završila na 6. poziciji što im je donijelo učestvovanje u Kupu UEFA u sezoni 2007/08.

Izbacivanje u Seriju B za Juventus je značilo odlazak mnogih važnih igrača kao što su bili Fabio Cannavaro, Lilian Thuram i Zlatan Ibrahimović.

Teleks.info/24sedam

Komentari