ŠEVA SE VRATIO U SERIJU A! ITALIJA NA NOGAMA, UKRAJINAC JE LEGENDA, može li vratiti slavu posrnulom velikanu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠEVA SE VRATIO U SERIJU A! ITALIJA NA NOGAMA, UKRAJINAC JE LEGENDA, može li vratiti slavu posrnulom velikanu!

Ugledna „Gazeta delo Sport“ je lansirala ponoćnu bombu! Andrej Ševčenko je novi trener Đenove!

Nekoliko desetina minuta pošto su Đenovljani osvojili bod na gostovanju protiv Empolija, tiražni sportski list je objavio ekskluzivu - umesto Davide Balardinija, klub bogate tradicije preuzeće nekadašnji legendarni centarfor.

"Gazeta" piše da je Ševčenko u "foto finišu" pretekao glavnog kandidata za mesto trenera Đenove Andreu Pirla, i dodaje da je već utanačio sve uslove saradnje, te da se potpis ugovora očekuje tokom sledeće nedelje.

Nekadašnji fudbaler Milana, koji je na minulom prvenstvu Evrope kao selektor svoju Ukrajinu vodio do četvrtfinala, sa novim vlasnicima kluba (777 Partners) dogovorio je ugovor do leta 2023. godine, sa opcijom produžetka saradnje za još jednu sezonu, za nešto manje od dva miliona evra po sezoni.

Američka investiciona kompanija, koja će 15. novembra zvanično preuzeti vlasništvo "grifona", insistirala je da na klupu sedne osoba od velikog međunarodnog imena, koja bi trebalo da promeni imidž kluba, čak i u inostranstvu, a zanimljivo je da je Đenova u trci za Ševčenkov potpis pobedila Moncu, čiji su vlasnici Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani, nekadašnji vodeći ljudi Milana iz vremena kada je sjanjni Ukrajinac u dresu "rosonera" stigao i do "Zlatne lopte".

24sedam

Komentari