VLAHOVIĆ DIGAO ITALIJU NA NOGE! DEL PJERO SE PREPOZNAO U SRBINU, Dušan prva priča u svim medijima, hvale ga svi...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VLAHOVIĆ DIGAO ITALIJU NA NOGE! DEL PJERO SE PREPOZNAO U SRBINU, Dušan prva priča u svim medijima, hvale ga svi...

Pričalo se o Olivijeu Žiru, zbog golova vrednih preokreta u milanskom derbiju. U centru pažnje je bio Žoze Murinjo, najviše zbog komentara posle volšebnog završetka utakmice Rome i Đenove. Dočekao je Napoli povratak Viktora Osimena i postao ozbiljan kandidat za "skudeto". A onda se pojavio Dušan Vlahović i naterao Italijane da bruje o njemu.

Taman da ništa nije uradio, svakako bi bilo komentara usled debija momka plaćenog Fjorentini 81.600.000 evra. Bez bonusa. A uradio je. Pogotkom u 13. minutu širom je Juventusu otvorio vrata pobede nad Veronom (2:0), pozicionirao Staru damu kao legitiminog pretendenta za plasman u Ligu šampiona, a sebe lansirao u žižu interesovanja.

Deluje da je tek početak. Da će mu na Apeninskom poluostrvu tek klicati jednako kao u nedelju veče na Alijanc stadionu u Torinu. Prema ocenama svih uglednih medija, srpski špic je bio jedan od najboljih u ekipi Masimilijana Alegrija. Prema mišljenju novinara Gazete delo sport – najbolji!

U milanskom dnevniku dobio je ocenu 7,5 – isto koliko i Alvaro Morata – mada se pogodak u ranoj fazi utakmice 24. kola ispostavio presudnim da u konkurenciji sa španskim centarforom bude uzdignut na pijadestal.

„Golovi se daju i maše – juče, i jedno i drugo – ali Dušan gradi loptu i pre svega šutira u okvir gola (a to je Juveu nedostajalo). Proslava gola sa isplaženim jezikom i maskom Dibale je istorijski spomenar Juvea“, euforično je konstatovala Gazeta, aludirajući da je isplaženi jezik aoscijacija na način na koji se pogocima radovao Alesandro del Pjero.

Upravo se nekadašnjem kapitenu dopala Vlahovićeva reakcija. Na Instragamu odmah posle utakmice tagovao novog centarfora Juvea, uz emotikon isplaženog jezika i poruku, praćenju aplauzom:

„Brzo učiš“, poručio je Pinturikio.

Gazeta se u vodećem naslovu poigrala prezimenom trenera crno-belih i njegovom novom akvizicijom, koristeći konstrukciju Alegrija Vlahović (u prevodu, Samo veselo, simbolizujući poklič Majka Bonđorna iz televizijskih šou programa). Dušan dominira na naslovnicama i preostalih sportskih listova sa velikom čitalačkom publikom. Naravno, uz još jednog zimskog novajliju, Denisa Zakariju, smeši se sa udarnih mesta Korijerea i Tutosporta. Rimski dnevnik objašnjava da je viđeno protiv Verone „Nova snaga Juvea“, dok Torinski telegrafski konstatuje „Juve, i ti si tu“, misleći na borbu za mesto u Ligi šampiona naredne sezone, pošto je Stara dama iskoristila kiks Atalante protiv Kaljarija i popela se na četvrtu poziciju.

Atmosfera u Konstinasa se značajno popravila u odnosu na traljav početak sezone. A i pobede su najbolji lek za krizu, čak toliko delotvorne da sad i Alvaro Morata pomirljivo gleda na činjenicu da je ostao, a na dolazak Dušana Vlahovića kao snagu Juvea. Ne kao konkurenciju, iako se čini da će upravo Španac najviše patiti zbog angažmana Srbina.

„Šta se desilo – desilo se. Ostao sam. Klub i trener su mi kazali da mi veruju i to mi je veoma važno. Navijači su me nagradili aplauzom prilikom izmene, što mi takođe znači. U svakoj profesiji želite da se osetite bitnim, a upravo se tako osećam sad. Da, imam 30 godina, ali doveli smo jednog od najboljih napadača na svetu (Vlahovića), veoma je mlad i pred njim su godine napretka i rasta“, hvali Morata pridošlicu iz Firence.

Juve bi mogao da pretrpi formacijsku promenu tokom proleća, tako što bi se Paolo Dibala povukao na mesto organizatora igre odakle bi hranio dvojicu napadača, baš kao što je protiv Verone uposlio Vlahovića. Što predstavlja iskorak u odnosu na period od pre godinu dana kad se velikan mučio uopšte da ih stvori, pa bi pomeranje Argentinca koji korak unazad, na poziciju pleja, moglo da se ispostavi korisnim.

„Juventus sad ima dosta entuzijazma i energije. Vlahović nije doneo samo kvalitet, već i snažan karakter, koji pomaže ostalima da iskorače na pozornicu. Baš značajno pojačanje za Staru damu“, ushićen je i Igor Tudor, prošle sezone saradnik Andree Pirla baš na Alijanc stadionu.

Samo, tad crno-beli nisu imali Dušana Vlahovića. Sad imaju fudbalera koji garantuje golove.

Mozzartsport

Komentari