PARTIZAN U PELJ-OFU LIGE EVROPE! MILOŠEVIĆA NALJUTIO TURSKI NOVINAR, sledeći protivnik po svemu sudeći je Molde!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN U PELJ-OFU LIGE EVROPE! MILOŠEVIĆA NALJUTIO TURSKI NOVINAR, sledeći protivnik po svemu sudeći je Molde!

Partizan je izgubio od Malatije, ali onim rezultatom (1:0) koji mu je garantovao prolazak u pretkolo Lige Evrope. Adis Jahović je postigao gol za turski tim. Crno-beli čekaju ishod dvomeča Molde - Aris.

Partizan i Malatija nisu odigrali preterano kvalitetan susret, jedni nisu imali preteranu potrebu za tako nečim, drugi, verovatno i uslovljeni činjenicom da kao relativno omanji klub u Turskoj nemaju previše iskustva ove vrste, nisu u tome uspeli.

Meč je počeo dosta loše za Partizan, kada je Stojković pogrešio u proceni prilikom odbrane dubine i time je dozvolio Jahoviću da postigne pogodak za domaći tim.

Međutim, tempo meča nije pogodovao novim golovima, čak ni novim prilikama, što, još jednom, deluje kao da je bila zona komfora ekipe Save Miloševića.

U drugom delu, Malatija je napadala, ali to praktično nijednom nije delovalo kao da bi moglo da preraste u drugi gol. Druga faza poseda se još jednom pokazala kao fundamentalno važna u ovom sportu, jer je upravo iz jedne takve situacije Mina, ekvadorski centralni bek, imao sjajnu priliku, koju je osujetio Stojković.

Tek u nadoknadi vremena dva tima su, u skladu sa razvodnjenim uslovima koji obično nastaju u ovakvim situacijama (gubitak strukture, ogromni prostori prouzrokovani ogromnim razmacima između linija...), stigla do kakvih-takvih prilika, ali promene rezultata nije bilo.

Partizan će ime narednog protivnika znati kada se odigra revanš meč Molde – Aris.

Interesantno je bilo I na konferenciji za medije posle meča kada je trener crno-belih Savo Milošević imao je manju rapsravu sa turskim novinarima.

Pitanje koje je bilo okidač žustrije reakcije Miloševića odnosilo se na „odugovlačenje fudbalera i destruktivan pristup meča Partizana".

„Ispada da treba da se pravdamo što smo prošli. Od početka smo planirali da igramo ovako. Dogovor je bio da ne menjamo strategiju, ko god postigao pogodak", rekao je Milošević, a potom dodao:

„Primili smo rani gol i nije delovalo da će se to dobro završiti. Presudio je karakter. Tako smo održali utakmicu. Ako saberemo dve utakmice, mislim da smo zasluženo prošli dalje".

Milošević je ponovio stav da je šteta što se sa Malatijom igrlao u trećem kolu kvalifikacija, jer „obe ekipe imaju kvalitet za Ligu Evrope".

RTS/Teleks.info

Komentari