ZVEZDA PREŽIVELA, VILE SU JE PRONELE PROTIV BRAGE! Proleće čeka sa prvog mesta, izbegla je i "otpad" iz Lige šampiona!!

    foto: FK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA PREŽIVELA, VILE SU JE PRONELE PROTIV BRAGE! Proleće čeka sa prvog mesta, izbegla je i "otpad" iz Lige šampiona!!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u gostima sa Bragom 1:1 (0:0) i plasirali se u nokaut fazu Lige Evrope.

Crvena zvezda je preživela gostovanje u Portugalu i kao prvoplasirana iz grupe će u osminu finala Lige Evrope, dok će Braga u 1/16 finala.

Zvezda se direktno se plasirala u osminu finala ovog takmičenja, odnosno preskočila je prvu nokaut rundu u kojoj se ukrštaju timovi iz drugog po snazi evro-nadmetanja sa trećeplasiranima iz Lige šampiona.

Crveno-beli su u Portugaliju stigli sa željom da ostanu na čelnoj poziciji, a svesni težine tog zadatka zbog brojnih kvaliteta rivala, opredelili su se, željom svog trenera Dejana Stankovića, za oprezniji pristup.

Međutim, početne planove pokvario je jedan peh, Njegoš Petrović se povredio na zagrevanju i u početnoj postavi ga je zamenio Slavoljub Srnić, a onda se na to nadovezala snažna inicijativa domaćina, koji je u prvih deset minuta ozbiljno pretio golmanu Borjanu.

Zvezda se potom oslobodila pritiska, dve dobre prilike imali su Katai i Kanga u 13. minutu, a tri minuta kasnije i Eraković, istina iz ofsajd pozicije, pa se činilo da će ipak sve biti kako priželjkuju crveno-beli i njihove brojne pristalice koje su stigle na portugalsko tle.

Ali, jedno su bile želje, a drugo dešavanja na terenu čuvenog "kamenoloma", na kome je ekipa trenera Karvalhala ponovo preuzela inicijativu, što se ogledalo i sa 12 šuteva do kraja poluvremena, naspram pet gostujućih.

A samo što je počeo drugi deo igre, desio se novi peh za crveno-bele. Marko Gobeljić je visoko podigao ruku u skok-duelu prilikom kornera Brage, lopta ga je baš u ruku pogodila i penal je bio neminovan. Galeno je matirao kapitena Zvezde sa bele tačke, pa su tog časa snovi crveno-belih počeli da se ruše, ali ih je održavao u životu i 0:0 na meču Ludogorec - Midtjiland (koji je značio da i poraz šalje srpskog prvaka u nokaut fazu Lige Evrope), ali i Dejan Stanković izmenama.

Otežavajuća okolnost za priželjkivani pogodak kojim bi se stvari značajno izmenile na terenu bila je jaka kiša koja je počela sve snažnije da pada u Bragi, ali ona nije uticala na nesportski potez Dioga Leitea u 66. minutu. Defanzivac domaćih je u skok-duelu rukom udario po licu Pankova, skrivio jedanaesterac, a Aleksandar Katai hladnokrvno doneo 1:1.

U nastavku meča je lepota fudbalske veštine ustuknula pred borbenošću rivala, jer su zbog važnosti ishoda i jedni i drugi davali sve od sebe da pre svega ne pogreše, ali i da rival ne uspe u svojim namerama. Zato kolosalnih šansi dugo nije bilo, jeste ponekog trenutka panike ali i bravure Borjana u 93. minutu, pa se uz rezultat 1:1 sve okončalo kako su se crveno-beli priželjkivali. Srećom po njih, Midtjiland nije pobedio u Bugarskoj, Ludogorec je odoleo (0:0), pa je Zvezda kao prva prošla direktno u osminu finala, Braga mora u šesnaestinu finala, a Midtjiland se seli u Ligu konferencija.

Novosti/Teleks.info

Komentari