DEKI GA JE VRATIO U ŽIVOT, OD NJEGA SE OČEKUJE DA ZACEMENTIRA ZVEZDINU ODBRANU! A, samo do pre 20 dana bio je viđen za šut-kartu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DEKI GA JE VRATIO U ŽIVOT, OD NJEGA SE OČEKUJE DA ZACEMENTIRA ZVEZDINU ODBRANU! A, samo do pre 20 dana bio je viđen za šut-kartu!

Nije svakom "prijao" dolazak novog trenera, neki će biti više zadovoljni, neki manje, ali čini se da je Deki napravio pravi balans mladosti i iskustva, pa će tim sa generalne probe protiv Dunajske Strede biti tim koji će istrčati na Banovom brdu naredne subote.

Osim Gavrića i Nikolića, novi "početak" rezervisan je za Jovančića, pa i Srđana Babića koji je imao prilično turbulentne dve i po godine u dresu srpskog šampiona.

Babić je dete Vojvodine, a pre nekoliko godina je svojim golom u finalu Kupa Srbije doneo pehar ekipi sa Karađorđa, a godinu dana kasnije osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a onda je nestao...

Kao što je poznato, iz Voše se otisnuo u Sosijedad, ali njih dvoje i nisu bili baš u velikoj ljubavi, pa je kao i gomila fudbalera koji mladi napuste Srbiju, bio jedan od onih koji se još brže vratio u istu.

Po dolasku u Zvezdu bio je u senci Vujadina Savića i Damijana Le Taleka, ali je zbog previše mečeva te sezone ipak sakupio 30 utakmica, najviše u Superligi, a ostaće upamćen po sjajnoj partiji u Kelnu gde je "probio led" i pokazao da nije slučajno postao prvak sveta na Novom Zelandu i kasnije otišao put Španije.

Naredne godine, Babić je upisao svoje minute i u Ligi šampiona, pošto je Savić bio povređen u nekoliko navrata, dok je opet u domaćem šampionatu bio prvi izbor Vladana Milojevića i odigrao 21 meč uz tri postignuta gola.

Ali, onda sledi njegov slobodan pad.

Dolaskom Milunovića i povratkom Degeneka, Babić je pao u drugi plan, pa je ove sezone odigrao svega šest mečeva na tri fronta i činilo se da je njegov odlazak sa Marakane više nego izvestan.

Pre nekoliko dana se pominjala pozajmica u Borac iz Banjaluke i svi su već videli kako njegova karijera ide silaznom putanjom.

Međutim, pripreme na Kipru i u Turskoj vinule su Babića u prvu postavu srpskog šampiona. Štoper rođen 1996. godine smršao je nekoliko kila, dobio na samopouzdanju, "imao sreću" jer Dejan Stanković voli štopere koji se bolje služe levom nogom i ponovo se vratio u život.

Neće biti lako Babiću da se izbori sa "stručnjacima" koji će tražiti i najsitniju grešku da ga ispljuju i ponovo pričaju kako on nije za Zvezdu, ali to je težina dresa koji nosi i sa čim će morati da se izbori.

Ova polusezona će biti ključna za njegovu karijeru, gde će ako sve po tim sa Marakane bude u redu, podići po treći put uzastopno pehar šampiona Srbije i upisati se u istoriju najtrofejnijeg tima države.

Espresso/N. H.

Komentari