NBA ČEKA PETRUŠEVA, NA ZVEZDI JE DA GA NAPRAVI BRUTALNIM IGRAČEM! NBA skaut jasan, postoje crvene zastavice, ali Filip je...

    foto: KSS
    Podeli
  • NBA ČEKA PETRUŠEVA, NA ZVEZDI JE DA GA NAPRAVI BRUTALNIM IGRAČEM! NBA skaut jasan, postoje crvene zastavice, ali Filip je...

Neimenovani NBA skaut je ocenio za sajt "Heavy" kako je Filip Petrušev nespreman, ali da ima sve predispozicije da jednog dana zaigra u NBA.

Petrušev je proveo dve godine na Univerzitetu Gonzaga nakon čega je izašao na NBA draft gde ga je sa 50. pozicije birala Filadelfija. Ipak, usledio je povratak u Srbiju i ekipu Mege, potom Efes, da bi ovog leta stigao na Mali Kalemegdan.

Jedna od stvari koje je pomenuti skaut zamerio Petruševu jeste fizička nespremnost.

"Precenio je gde se nalazi u karijeri. Bio je veoma dobar u Srbiji pre dve godine, mislio da je spreman, ali tada Siksersi nisu. Prešao je u Tursku prošle godine i nije bio fizički spreman. Nastupao je u drugom najjačem turniru na svetu i nije se snašao", smatra njihov sagovornik.

Međutim, isto tako smatra da će, kada se taj problem otkloni, Petrušev imati mesto u nekom od NBA timova.

"Ima dobar osećaj za igru. Sigurno je NBA kalibar, to možete uvideti samo gledajući ga. Ima sjajnu završnicu u reketu, odličan je u pik-en-rolu i još uvek se razvija. Odbrana je problem doduše. Tako da, postoji još crvenih zastavica, ali biće uskoro u ligi", zaključio je taj stručnjak.

Petrušev je u sezoni za nama postizao 15 poena po meču u turskom šampionatu, dok je u Evroligi imao čak 10 manje. Naravno, drastično manja je bila i minutaža.

B92.net

Komentari