NEK NAM JE BOG U POMOĆI, FSS DONOSI VELIKE ODLUKE! Ubaciće Novi Pazar u Superligu, povećaće broj stranaca na šest, elitni rang igraće 20 klubova...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEK NAM JE BOG U POMOĆI, FSS DONOSI VELIKE ODLUKE! Ubaciće Novi Pazar u Superligu, povećaće broj stranaca na šest, elitni rang igraće 20 klubova...

Fudbalski savez Srbije će ovog utorka pred sobom imati važnu sednicu skupštine, koja bi domaći fudbal mogla značajno da promeni.Biće to možda i najvažniji dan za srpski fudbal ove godine.

Na toj sednici Skupštine FSS, donosiće se brojne bitne odluke - poput toga koji timovi će učestvovati u Superligi i Prvoj ligi Srbije, kada će sezona početi, ali i koliko stranaca će timovi moći da koriste.

To znači da bi Superliga u sezoni 2020/21 mogla da izgleda drastično drugačije nego do sada, naročito kada se uzmu u obzir prethodne promene o proširenju lige na 20 timova i uvođenju pravila o igračima mlađim od 21 godine.

Superliga će od naredne sezone brojati četiri tima više do sada, ali su zvanično poznata samo tri nova učesnika. To su Zlatibor, Bačka i Metalac, dok je Grafičar odustao od takmičenja uprkos tome što su sezonu u Prvoj ligi završili na drugom mestu.

To znači da će FSS nakon svojevrsnog tendera odrediti ko će kao četvrti tim u Superligu, a "Mozzartsport" piše da je izvesno da će to mesto popuniti Novi Pazar, iako su sezonu okončali na 10. mestu.

Još jedna važna promena o kojoj će se sutra diskutovati je pitanje broja stranaca. Do sada je ograničenje za klubove bilo četiri stranca u timu, a izgleda da postoje dobre šanse da bude usvojeno podizanje granice na šestoricu stranaca.

Skupština FSS bi trebalo da odluči i koji su dodatni timovi, koji će pored IMT-a, Železničara iz Pančeva, Jagodine i Borca otići u Prvu ligu Srbije, a dodatni problem je napravilo istupanje Sinđelića iz tog takmičenja I ta liga je sa 16 timova proširena na 18, pa se očekuje da još tri tima iz Srpske lige pređu u viši rang.

Srpski fudbal će, stoga, naredne sezone izgledati dosta drugačije nego ove..

Sezona Superlige bi takođe mogla da počne kasnije, umesto 25. jula, kako je bilo najavljeno, sada bi to moglo da se desi nedelju dana kasnije, odnosno 1. avgusta.

Mondo

Komentari