PAZARCI BI LJAJIĆA NA ČELO FSS, SRPSKO PRVENSTVO JE, TVRDE, NEREGULARNO! Aman, pa vi nikad i niste ušli u prvu ligu na terenu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PAZARCI BI LJAJIĆA NA ČELO FSS, SRPSKO PRVENSTVO JE, TVRDE, NEREGULARNO! Aman, pa vi nikad i niste ušli u prvu ligu na terenu!

FK Novi Pazar podržali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića u, kako su saopštili, borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su, kako su istakli, kulminirale u tekućem prvenstvu. Oni predlažu i da na čelo FSS dođe ni manje ni više nego Rasim Ljajić!

Pazarci smatraju da je žalosno i porazno da prvi čovek države mora da reaguje na to, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi.

- Počev od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu – kažu u upravi Novog Pazara.

Novopazarci, koji su tri kola pre kraja šampionata u zoni ispadanja, navode da će verovatno biti žrtva zakulisnih igara i čudnih rezultata na mnogim utakmicama zbog čega imaju male šanse da zadrže superligaški status.

- Veoma smo zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji i predlažemo da se sprovedu radikalne reforme. Ključno je da budu održani najhitniji izbori na svim nivoima fudbalske organizacije i da se izabere novo, nekompromitovano rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za čije predsednika predlažemo Rasima LJajića. On bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene – istakli su Pazarci.

U tom klubu predlažu reformu sistema takmičenja, koncentraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, unapređenje infrastrukture i rada sa mlađim kategorijama.

- Posebne promene neophodne su u sudijskoj organizacije, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. Osim toga, nadležni državni organi trebalo bi da ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i da, ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, njihove aktere najoštrije sankcionišu – zaključuju u upravi Novog Pazara.

Novi Pazar je prvi put zaigrao u Super ligi Srbije u sezoni 2010/2011 iako to nije izborio na terenu, već zbog odustajanjem BASK-a.

U elitnom rangu su proveli pet sezona, da bi se ove sezone u njega vratili, opet za zelenim stolom, jer je Super liga proširena na 20 timova, a Novi Pazar je zauzeo mesto Grafičara koji nije dobio licencu.

Novosti/Teleks.info

Komentari