PARTIZAN NEMA PRAVO NA KIKIS, sledi sedmica istine za crno-bele! HOĆE LI SE EVROPA ZAŽELETI PARTIZANA?!

Ne tako davno, pre dve godine, protiv ovog rivala se slavila titula, lane je u Surdulici odbranjen trofej Kupa Srbije,

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN NEMA PRAVO NA KIKIS, sledi sedmica istine za crno-bele! HOĆE LI SE EVROPA ZAŽELETI PARTIZANA?!

Takva su vremena došla kad Partizan mora da strepi od duela sa Mladosti iz Lučana!

Crno-beli su ispodprosečnim učinkom ove sezone došli u situaciju da im je duel sa timom iz Dragačeva maltene biti ili ne biti u pokušaju da izbore plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Posle poraza u 160. večitom derbiju, sastav Sava Miloševića pao je na peto mesto, na kome nije bio nijednom otkako se stara Jugoslavija raspala. Nikad ovako loše nije igrao, nikad ovako nisko nije bio plasiran i nikad se nije postavljalo pitanje hoće li izaći na međunarodnu scenu. Sve do završnice ove sezone.

Ruku na srce, i tako loš, Parni valjak zavisi samo od sebe. Ako dobije sve utakmice u plej-ofu, ili bar tri uz jedan remi, osiguraće evrovizu, međutim, problem je u tome što su mu naredna dva protivnika zadalala ogromne probleme ove sezone i nijednom nije mogao da ih savlada u borbi za bodove. Sedmica istine za Partizan počinje u sredu, okršajem sa Mladosti, koja ima dva boda više, a završava se sudarom sa Napretkom, tri koraka iza crno-belih. Nevolja je u tome da je tim sa Topčiderskog brda od mogućih 12 bodova sa pomenutim ekipama osvojio svega tri (0:0 i 1:1 sa Lučancima, a 1:1 i 0:1 sa Kruševljanima), a još poraznije da nijednom na tim utakmicama, bilo da je domaćin ili gost, nije vodio!? Jedino je u međuvremenu uspeo da savlada Čarapane u četvrtfinalu Kupa Srbije (4:0).

Uprkos takvom učinku iz ove sezone, Partizan, ipak, ima čemu da se nada protiv Mladosti, jer je to, generalno gledano, jedan od poželjnijih gostiju u Humskoj. Timu Nenada Milovanovića je avgustovskih 0:0 predstavljao jedini pozitivan rezultat u Beogradu, pošto je sve ostale duele – a bilo ih je čak 11 – izgubio. Razumljivo, gol-razlika je drastično na strani crno-belih (37:2) i ako se gleda statistika onda dileme oko konačnog ishoda ne bi smelo da bude.

Samo četiri dana kasnije na istom mestu imaće Miloševićeva ekipa još jedan dodir sa realnošću. Na noge joj stiže Napredak, a podatak da u poslednjih pet superligaških dvoboja Partizan nije uspeo da razoruža sastav iz Lazarevog grada alarmantan je koliko je utisak o njegovoj igri (dvaput 1:1, 1:2, 2:2, 0:1).

Aleksandar Šćekić odsustvuje zbog kartona

Na sve to, Partizan ima i kadrovske probleme. Najviše u odbrani. Zbog isključenja na Marakani sigurno u sredu neće igrati mladi štoper Strahinja Pavlović, a ako se zna da prošle sedmice nije trenirao ni Mark Valijente i da je pitanje hoće li se oporaviti od povrede kolena, jasno je da stručnom štabu preostaju kao opcije na poziciijama centralnih defanzivaca Bojan Ostojić i tek nedavno oporavljeni Svetozar Marković.

Druga nepovoljna okolnost je što je levi bek Slobodan Urošević skupio četiri žuta kartona i mora na hlađenje, menjaće ga Nemanja R. Miletić, dok se Milošević suočio i sa saznanjem da je iz istog razloga (javne opomene) suspendovan Aleksandar Šćekić. To nameće dilemu da li će partner u veznom redu Saši Zdjlearu biti Milan Smiljanićili će u malo otvorenijoj varijanti domaćin predstaviti formaciju sa jednim zadnjim veznim, a petoricom ofanzivaca. Možda logičnije, jer Partizanu važi samo pobeda, mada, moraće da "zategne" odbranu, koja je od Miloševićevog imenovanja matirana 11 puta na sedam utakmica.

Mozzartsport

Komentari