PARTIZAN U PROBLEMU, ŠPICA NEMA KO DA IGRA! Crno-beli moraju da nađu ko će tresti mreže! KATASTROFALNE ODLUKE UPRAVE DOŠLE NA NAPLATU!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN U PROBLEMU, ŠPICA NEMA KO DA IGRA! Crno-beli moraju da nađu ko će tresti mreže! KATASTROFALNE ODLUKE UPRAVE DOŠLE NA NAPLATU!

Partizan je poslednji put u svim takmičenjima postigao više od dva gola 12. septembra kada se mreža Rada u Humskoj tresla tri puta (3:0) i praktično od tada traje agonija crno-belih kada je u pitanju realizacija.

Reklo bi se ništa čudno ako se ima u vidu da je najdeficitarnija pozicija u timu, postala još bolnija tačka ekipe odlaskom Umara Sadika u Almeriju u finišu prelaznog roka.

Upravo je visoki Nigerijac jedini špic Partizana koji je posle tog 12. septembra uspeo da pronađe put do mreže protivnika i to u prvenstvenom meču protiv Bačke 28. septembra na domaćem terenu. Od 11 poslednjih golova "valjka", dakle samo jedan je stigao iz najofanzivnijeg dela tima, a kako sada stvari stoje, navijači Partizana će se načekati dok na delu vide neku drugu autentičnu "haubicu".

Povreda zadnje lože Francuza Žana Kristofa Bajbeka, "zarađena" na poslednjem treningu uoči utakmice sa Mačvom, evidentno iziskuje poštedu do kraja jeseni, što Aleksandru Stanojeviću ne ostavlja nikakav konkretan prostor za manevar, s obzirom na to da u igračkom kadru sada ima samo jednog klasičnog napadača - mlađanog Nikolu Štulića.

Alternativna rešenja mogu u velikoj meri da reše nastali problem, s obzirom na to da ulogu "lažnog špica" mogu da odigraju Takuma Asano, Filip Holender, Lazar Marković, Filip Stevanović, čak i Aleksandar Lutovac. Ipak, ostaje utisak da su se posle sličnih muka tokom prethodne jeseni, kada je u zgusnutom rasporedu na domaćoj i evropskoj sceni Umar Sadik kompletan teret podnosio na svojim leđima, crno-beli olako lišili usluga Nigerijca. Ono što predstavlja dodatni problem je činjenica da je Bajbek stigao u Humsku evidentno nespreman za ozbiljnija iskušenja

Novosti.rs

Komentari