PIKSI OČEKUJE POBEDU PROTIV AZERA, JOŠ KAD BI PORTUGAL KIKSNUO! Ne može se uvek postizati mnogo golova, raduje pristup igrača!

    foto: FSS
    Podeli
  • PIKSI OČEKUJE POBEDU PROTIV AZERA, JOŠ KAD BI PORTUGAL KIKSNUO! Ne može se uvek postizati mnogo golova, raduje pristup igrača!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio o Azerbejdžanu, narednom rivalu i šansama orlova.

"Najpre je neophodno da dobro odigramo meč, potom da pokažemo da smo bolji od protivnika, da zaslužujemo pobedu. To je primarni cilj. Bitna je i gol-razlika, ali ne samo ona."

"Ozbiljno shvatamo ovu utakmicu, važna nam je po svim parametrima, ništa manje bitna od svih koje smo do sada odigrali. Azerbejdžan je za mene dobra ekipa, koja može da stvori mnogo problema protivniku. Moramo da zaustavimo sve njihove vrline. Naravno, moramo da budemo sto odsto fokusirani na sebe, na našu igru, na ono što mi želimo na terenu", zaključio je selektor.

On je izjavio da je zadovoljan pristupom svojih izabranika u duelu sa Luksemburgom. Podsetimo, Srbija je savladala Luksemburg sa 1:0, a u utorak je očekuje duel sa Azerbejdžanom.

"Fudbal se mnogo promenio, danas ga svi igraju i to mogu i te kako dobro da ga igraju. Meni je utakmica u Luksemburgu bila takmičarska, veoma važna, tako smo je shvatili, zato smo je i pobedili. Bili smo tim koji je stvorio devet šansi za gol, a na kraju pobediti 1:0 ili 2:0, 3:0, apsolutno ne menja ništa. I ne može svaka šansa da bude gol", izjavio je Stojković.

Selektor je veoma zadovoljan pristupom svojih izabranika.

"Analizirali smo posle utakmicu i mene jako raduje pristup naših igrača, da su zaista ozbiljno shvatili utakmicu, iako moram da kažem da smo pored taktičke, tehničke i fizičke imali i psihološku pripremu, jer je to bio meč u kojoj nismo smeli da napravimo grešku. Morali smo da pobedimo, što nije lako. Na utakmici protiv Luksemburga Sergej Milinković-Savić je pretrčao 12,5 kilometara, Tadić 12,5, Vlahović 11,5 kilometara, a dvojica defanzivnih igrača Nastasić i Veljković po 11 kilometara. Sa te fizičke strane trener može da bude samo zadovoljan tim parametrima i brojem šansi", dodaje Piksi.

"Pobeda od 1:0 je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji. Ljudi očekuju da na svakoj utakmici postignemo četiri-pet golova, što je nemoguće. Bio je meč kakav smo očekivali, uradili smo ono što smo želeli, pobedili, osvojili tri boda", rekao je selektor.

RTS


Komentari